Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Concertgebouworkest en Daniele Gatti sluiten hoofdstuk af

Concertgebouworkest en Daniele Gatti sluiten hoofdstuk afKunst & Cultuur

In goed onderling overleg zijn het Koninklijk Concertgebouworkest en zijn voormalige chef-dirigent Daniele Gatti overeengekomen het onderstaande statement af te geven. Hiermee is het eerder genomen besluit definitief geworden voor beide partijen. De betrokkenen kunnen en willen zich nu volledig op de toekomst richten.
Foto van Daniele Gatti© AP2009

Het Koninklijk Concertgebouworkest en Daniele Gatti zijn verheugd te melden dat het ongenoegen tussen beide partijen na uitvoerig overleg is opgelost.

Statement van het Koninklijk Concertgebouworkest

Het Koninklijk Concertgebouworkest en Daniele Gatti zijn verheugd te melden dat het ongenoegen tussen beide partijen na uitvoerig overleg is opgelost. Het Koninklijk Concertgebouworkest is Daniele Gatti erkentelijk voor zijn artistiek leiderschap van het orkest en de bijdrage die hij heeft geleverd aan de positie van het orkest in de wereld van de klassieke muziek.

Het Koninklijk Concertgebouworkest wenst Daniele Gatti succes toe, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Hij heeft een belangrijke artistieke bijdrage geleverd aan het orkest en zal altijd herinnerd worden als de zevende chef-dirigent.

Als teken van waardering zal het Koninklijk Concertgebouworkest drie bijzondere opnames onder leiding van Daniele Gatti uitbrengen: Richard Strauss’ Salome, Gustav Mahlers Eerste symfonie op cd en dvd en Bruckners Negende symfonie op cd.

Het Koninklijk Concertgebouworkest en Daniele Gatti zijn overeengekomen dat er geen verdere mededelingen zullen worden gedaan.

Bron: persbericht

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.