Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Contrabassist Nils Vermeulen over Charles Mingus

Contrabassist Nils Vermeulen over Charles MingusBlijf verwonderd!

Vrijdag 22 april zou de legendarische Charles Mingus 100 jaar zijn geworden. Belgische contrabassist Nils Vermeulen deelt zijn kennis over en liefde voor Mingus in Music Matters op donderdag 21 april.
© Charlotte Jacobs

Nils Vermeulen

Nils Vermeulen is contrabassist, onderzoeker en instrumentenbouwer. Naar aanleiding van de 100e verjaardag van jazzicoon Charles Mingus is hij te gast in Music Matters.

Een gesprek over Mingus, maar ook over het gebruik van darmsnaren in jazzmuziek. Mingus zijn typerende klank op onder andere 'Money Jungle' is te danken aan darmsnaren. Dat darmsnaren in de barok gebruikt werden, is algemeen geweten. Nils Vermeulen ziet echter ook mogelijkheden om in nieuwe muziek met darmsnaren aan de slag te gaan. Contrabassist Nils Vermeulen voert onderzoek naar de akoestische klankmogelijkheden van een contrabas. Als deel van dat onderzoek maakt hij zelf ook darmsnaren. 

Herbeluister het gesprek hieronder.

21/04/2022 Nils Vermeulen over Charles Mingus
Nils Vermeulen in Music Matters op 21 april 2022

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.