Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Crazy Girl Crazy - Barbara Hannigan

Crazy Girl Crazy - Barbara HanniganKlassieke muziek, CD

Uitvoerders: Barbara Hannigan, sopraan; Ludwig Orchestra. Label: Alpha 293.
Hoes van de cd van Barbara Hannigan in Crazy girl crazy

Barbara Hannigan in Crazy girl crazy

Programma: Luciano Berio: Sequenza III; Alban Berg: Lulu suite; George Gershwin: Girl crazy suite.

Ze is een fenomeen, de Canadese operazangeres en dirigente Barbara Hannigan …. Ze acteert danst en zingt op hoog professioneel niveau en dat geldt ook voor haar inzet als dirigente.

Bij Alpha verscheen haar album Crazy girl crazy naar de gelijknamige musical van George Gershwin. De hele cd is eigenlijk een zeer persoonlijk statement van Barbara Hannigan: de Sequenza tre per voce femminile van Luciano Berio is sterk verbonden met de onvergetelijke uitvoering door Cathy Berberian, die toen in 1965 de vrouw was van de Italiaanse componist. Hannigan maakte er haar eigen overtuigende versie van door het stuk wat hoger te transponeren, zij is dan ook een lichte sopraan, Berberian een mezzo. Zingen, spreken, zuchten en andere geluiden maken deel uit van dit virtuoze stuk voor solosopraan.

De Lulu Suite van Alban Berg is een afgeleide van zijn gelijknamige opera. Het is net in deze rol van Lulu dat Barbara Hannigan internationaal heel veel lof oogste. In de suite is het Lied van Lulu verwerkt, het enige uitgesproken virtuoze moment voor de sopraan in de hele opera.


De musical Girl Crazy zong la Hannigan al toen ze 15 jaar was tijdens een schoolvoorstelling. Componist-arrangeur Bill Elliott maakte een suite van een aantal songs uit de musical en gebruikte daarvoor eenzelfde orkestratie als Berg in de Lulu Suite.

Wees welkom in de boeiende muzikale en emotionele wereld van Barbara Hannigan, je zal er verfijning, lichtheid en diepgang ontdekken in onvergetelijk 20e-eeuws repertoire.

- Sylvia Broeckaert