Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Cultuur in uw Kot

Cultuur in uw KotKunst & Cultuur

Heel wat culturele evenementen zijn afgelast of uitgesteld, maar de cultuursector zit allesbehalve stil. Er is een ontzettend veel cultuur die u thuis online kan beleven: dans, theater, concerten, film, musea en opera. Publiq, het platform voor cultuur en vrije tijd dat de website UiT in Vlaanderen aanbiedt, lanceert samen met Canvas een nieuwe site die u de weg wijst door dat indrukwekkende digitale cultuuraanbod.
Banner 'Cultuur in uw kot'

Thuis kijken is iets waar Canvas ervaring mee heeft en dit digitale cultuuraanbod is dus een aanvulling op het eigen aanbod

Normaal promoot UiTinVlaanderen elk jaar zo'n 250.000 uithuizige activiteiten. Sinds maart 2020 zitten we in een nieuwe realiteit. UiTinHuis.be verzamelt alles wat je "in je kot" op cultureel vlak, en bij uitbreiding qua vrijetijdsbesteding, kan beleven. Het platform gidst je doorheen het aanbod en brengt verwondering en inspiratie naar je huiskamer. Daarvoor werkt Publiq samen met Canvas.

Canvas vestigt vanaf nu dagelijks, tussen zijn programma’s door, de aandacht op cultuurbeleving bij u thuis, 'cultuur in uw kot’ zeg maar. Dat gebeurt met televisiespotjes die verwijzen naar het digitale aanbod van allerhande culturele organisaties en cultuurhuizen. Dat gaat van Podium aan Huis van Cultuurconnect (theater) over het aanbod van De Munt, Opera en Ballet Vlaanderen, Bozar, MSK Gent, Rosas en allerlei andere grote en minder grote cultuurhuizen, tot de grote Van Eyck-tentoonstelling in Gent.

Organiseer je iets, weet je iets wat nog niet op UiTinHuis.be staat? Geef het door via het invulformulier zodat het kan worden opgenomen in dé vrijetijdskalender in tijden van quarantaine.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.