Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Dag van de Academies 2021: Crossroads

Dag van de Academies 2021: CrossroadsBlijf verwonderd!

Zaterdag 6 februari is het de "Dag van de Academies": de jaarlijkse campagne van en voor alle academies voor deeltijds kunstonderwijs in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk gewest. Dit jaar, de 19e editie, is het thema 'crossroads'.
© www.dagvandeacademies.be

Dag van de Academies 2021

Op de Dag van de Academies 2021 wordt er ingezet op meer crossroads: wegen die kruisen, wegen die verbinden, wegen die mensen aanmoedigen om hun talent te volgen.

Dit wordt concreet gemaakt in verschillende online activiteiten die te volgen zijn in alle academies van Vlaanderen en Brussel. Dit jaar is digital storyteller Marieke Dermul ambassadrice van de Dag van de Academies. Het thema crossroads sluit perfect aan bij het parcours dat zij zelf aflegt: met een achtergrond in Europese studies, theater, journalistiek & digital content vertelt ze verhalen op een authentieke, persoonlijke manier, doorweefd met een portie creativiteit. 

Voor deze gelegenheid creëerde Marieke een reportage waarin ze enkele leerlingen van verschillende academies volgt en hun passie blootlegt. 

De volledige documentaire is vanaf zaterdag 6 februari te bekijken op vrtnu.

Herbeluister het gesprek in Music Matters hier:

4/02/2021 Marieke Dermul - Dag van de Academies 2021
Eén van de belangrijke lessen die het kunstonderwijs ons leert is dat er niet één, maar vele perspectieven zijn om de wereld te interpreteren.
Digital storyteller Marieke Dermul & Olav Grondelaers - Music Matters 4/02/2021

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.