Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Dagboek van een verdwenene - livestream

Dagboek van een verdwenene - livestreamKlassieke muziek

Vandaag, zondag 12 maart, vanop het Klarafestival een gloednieuwe Transparantproductie in een regie van Ivo Van Hove: The Diary of One who disappeared. Uitgangspunt is de gelijknamige, prachtige liedcyclus van Leos Janacek.
Foto: Dagboek van een verdwenene

Foto: Dagboek van een verdwenene © Jan Versweyveld

Voor zijn liedcyclus inspireerde Janacek zich op een krantenverhaal over een dorpsjongen die verliefd wordt op een zigeunermeisje, Zofka. De getrouwde Janacek zag in dit onmogelijke liefdesverhaal parallellen met zijn eigen hartstochtelijke liefde voor de jonge Kamila Stösslova. Ivo Van Hove put voor deze voorstelling uit de liefdesbrieven van Janacek, en vroeg ook aan componist Annelies Van Parys een passend hedendaags commentaar te schrijven. Vooraf praat Nicky Aerts met regisseur Ivo Van Hove.

Zondagavond 12 maart kan u via deze link een livestream bekijken

Klik hier voor meer informatie over deze productie

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

Klara Live - Klarafestival 2017

Vanaf 9 maart staat het Klarafestival centraal in Klara Live met een pak topconcerten.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael

Contact: klarafestival@klara.be