Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Dagelijkse tekeningen van Benoît van Innis

Dagelijkse tekeningen van Benoît van InnisKunst & Cultuur

Benoît van Innis maakt elke dag een tekening over het leven in tijden van covid-19.

Benoît van Innis

Als cultuurliefhebbers een culturele lockdown overleven valt nu en dan dik tegen. Maar een kunstenaar en buurman maakt het leven alnog draaglijk, en bijna licht. 

Benoît van Innis trakteert dagelijks op een tekening, en die konden we jullie niet onthouden. Hij is bekend vanwege zijn unieke tekenstijl en absurde humor en legendarische covers voor The New Yorker, en kreeg als kunstenaar een bizarre hoofdrol toen in het door hem prachtig vormgegeven metrostation Maelbeek in 2016 een aanslag werd gepleegd op lijn 5 richting Kunst-Wet.

Gek genoeg speelt Benoît ook tijdens deze nieuwe crisis opnieuw een hoofdrol. Toch in de levens van vrienden en kennissen die hij ’s ochtends, sinds de lockdown, een tekening stuurt via WhatsApp. Nu we massaal in ons kot zitten is het fijn om het ontbijt te verorberen met een nieuwe tekening van Benoït. Zijn bekende bourgeois meneertje duikt opnieuw op. In zwembroek tijdens een conference call, nadenkend over het verleden door al zijn oude liefdes bij naam te noemen, rouwend en twijfelend over de creatie van een abstract schilderij.

We hopen dat al die tekeningen alsnog in een Coronaboek terecht komen.

Benoît van Innis
Benoît van Innis
Benoît van Innis
Benoît van Innis
Benoît van Innis
Benoît van Innis
Benoît van Innis
Benoît van Innis

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.