Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
David Copperfield in een hedendaags jasje

David Copperfield in een hedendaags jasje Kunst & Cultuur

De Schotse film- en tv-maker Armando Iannucci heeft de klassieker ‘David Copperfield’ van de Engelse auteur Charles Dickens onder handen genomen. Met zijn satirische stijl zorgt Ianucci voor een vrolijke en levendige film waarbij de balans tussen connectie met de personages en humor goed behouden blijft, aldus filmkenner Lieven Trio.
Still uit de film

"Het is het verhaal van een man die valt en weer opstaat en ergens onderweg uitzoekt wie hij echt is."

‘The personal history of David Copperfield’ vertelt het verhaal van Copperfield (Dev Patel) die een nogal tumultueus leven leidt. Copperfield wordt door zijn welgestelde familie weggestuurd naar Londen waar hij in een benarde, armoedige situatie belandt. Uiteindelijk weet hij zich terug omhoog te werken, maar opnieuw dreigt hij alles te verliezen. Lieven Trio: "Het is het verhaal van een man die valt en weer opstaat en ergens onderweg uitzoekt wie hij echt is."

 

 

Het is echt een film die bruist, die overloopt van energie.
Lieven Trio

De cast van de film is heel divers. Lieven Trio: "De casting lijkt mij een metacommentaar van de regisseur, alsof hij wil zeggen dat de klassenverschillen van de Victoriaanse tijd die je ziet in de film vandaag misschien minder uitgesproken zijn, maar echt gelijke kansen zijn er nog altijd niet. Door op deze manier te casten lijkt hij daar toch iets aan te willen doen."

Lieven Trio over 'The personal history of David Copperfield'

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.