Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
A Day For The Hunter, A Day For The Prey

A Day For The Hunter, A Day For The PreyBlijf verwonderd!

Leyla McCalla op 9 mei met haar nieuwe plaat live in AB en op 1 mei bij V&V.
Leyla McCalla

Leyla McCalla

Deze week openen we Valckenaers en Vanhoudt met 'A Day For The Hunter, A Day For The Prey', de titeltrack van de nieuwste plaat van Leyla McCalla. Zij komt oorspronkelijk uit Haïti maar is ondertussen in New Orleans aangespoeld. Ze was een tijdje straatmuzikante en speelde zo nu en dan mee met The Caroline Chocolate Drops, een stringband uit North Dakota. Haar eerste eigen plaat, ‘Vari-colored Songs’, was een eerbetoon aan Langston Hughes, die van de Harlem Renaissance. En nu is nummer twee ook klaar, op 9 mei komt ze die live voorstellen in de AB in Brussel. Dan is er muziek van Brian Eno, zijn cover van 'I'm Set Free' van The Velvet Underground, staat op zijn net verschenen nieuwe plaat 'The Ship', sinds 29 april verkrijgbaar via Warp Records. Plus flarden van Pierre Degeyters 'Internationale', opgenomen in 1929, diep in Afrika, maar evengoed bij Robert Wyatt, Lawrence Weiner, Franz Joseph Haydn en Bernhard Lang. Dat misstaat niet op 1 mei. 

Valckenaers & Vanhoudt

Gerrit Valckenaers en Bart Vanhoudt gaan iedere zondag om 20u op zoek naar pure schoonheid in grensverleggende muziek van vroeger en nu. Met verrassende zijsprongen en onverwachte combinaties, met nieuwe geluiden en boeiende schemerzones. En op vrijdagavond volgt om 22u een herkansing voor wie dat zou hebben gemist.

Presentatie: Bart Vanhoudt

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via vv@klara.be

Elke zondag van 20 tot 22 uur, en in herkansing op vrijdag van 22 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.