Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De architectuurbiënnale 2016: het Belgische paviljoen. Verslag van Chantal Pattyn.

De architectuurbiënnale 2016: het Belgische paviljoen. Verslag van Chantal Pattyn. Kunst & Cultuur

Voor de biënnale vaardigen Vlaanderen en Wallonië beurtelings een vertegenwoordiger af. 37 formaties stelden zich kandidaat om het Belgisch paviljoen in te vullen volgens het thema 'craft(wo)manship'. De keuze viel op Bravoure, een artistiek trio tussen architectenbureau De Vylder Vinck Taillieu, Doorzon interieurarchitecten en fotograaf Filip Dujardin.
Venetië: Architectuurbiënnale 2016

Venetië: Architectuurbiënnale 2016

26/05/2016: update uit Venetië:

Het Belgisch paviljoen waar team Bravoure een ode brengt aan de inventiviteit die ontstaat door schaarste, wel: dat paviljoen is lek.

Men had even overwogen om tijdens de officiële opening gisteren de keet vol emmers te zetten maar men beperkte zich dan toch tot een manifest om het paviljoen te redden. Cultuurminister Sven Gatz engageerde zich alvast voor de microfoon van Chantal Pattyn om er werk van te maken met de regie der gebouwen. Enige snelheid is ermee gemoeid want Vlaanderen zorgt in 2017 voor de inzending van het Belgisch paviljoen op de Biennale voor beeldende kunst, waarvoor een open oproep werd georganiseerd waar volgende week wordt over beslist, en niemand wil daar dweilen tussen de kunstwerken. Wordt vervolgd!

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Cara Van der Auwera / Sieglinde Michiel / Clara De Decker / Sander De Keere / Anne-Marie Segers / Vincent Verelst

Samenstelling week: Vincent Goris
Samenstelling weekend: Els Van Hoof 

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.