Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Bard van Klara gaat met pensioen

De Bard van Klara gaat met pensioenBlijf verwonderd!

Dinsdag 31 augustus presenteert Bart Stouten voor de allerlaatste keer ‘Klassiek Leeft’, vlak voor hij met pensioen gaat. Hij ziet zichzelf als 'de bakker van Klara die elke morgen voor een vers broodje zorgt'. Voor de collega's is hij een rots in de branding, verknocht aan zijn geliefde radiozender. Met een groot verbaal talent, zeg maar zwierige flair, zal hij ook voor deze laatste keer de luisteraars verwennen. We zullen met z’n allen de Bard van Klara missen.

Bart Stouten

Hij wil zijn luisteraars extra in de watten leggen met een keurig verzorgd afscheid. Al vanaf de dag voordien, maandag 30 augustus, maar dus zéker op zijn afscheidsdag dinsdag 31 augustus draait hij van 10 tot 13u zijn eigen persoonlijke muziekkeuze — de ‘mooiste muziek onder de sterren’ volgens hem — die zeker heel wat liefhebbers van klassieke muziek bekoren zal. Een soort eigen kleine top-30, zeg maar.

Bart Stouten werd in 1990 aangesteld bij Radio1 als producent van de dienst Hoorspelen. Later was hij betrokken bij de magazines van Radio3, ‘Zegge en Schrijve’ en ‘Het Pak van Sjaalman’. Voor Klara verzorgde hij o.a. ’Volgeboekt’ en ‘De Tuin van Eden’, die hij meer dan tien jaar presenteerde. Nadien waren er de programma’s ‘Stouten op Zondag’, ‘Bellevue’ en, sedert 2013, ‘Klassiek Leeft’.

Bart meldt ons dat hij de deur open houdt om ook in de toekomst gebeurlijk weer te keren naar zijn favoriete zender Klara.