Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Bernhardtrilogie van Theatergroep STAN

De Bernhardtrilogie van Theatergroep STANKunst & Cultuur

Theatergroep STAN is al bijna 25 jaar bezig met de stukken van Thomas Bernhard. Nu presenteren ze een trilogie, apart te bekijken of als marathon van ongeveer 5 uur. Damiaan De Schrijver van STAN vertelt wat zo bijzonder is aan Thomas Bernhard.

Sinds Gewoon ingewikkeld (Einfach kompliziert) in 1993 zijn de theaterstukken van de Oostenrijker Thomas Bernhard vaste prik in het repertoire van Theatergroep STAN. In mei en juni presenteren ze drie stukken van Thomas Bernhard voor het eerst samen. Deze Bernhardtrilogie bestaat uit Alles is rustig (naar Über Allen Gipfeln Ist Ruh), "Redde wie zich redden kan" geen slechte titel (naar Dramoletten) en Eind goed, al goed (naar Am Ziel). 

De ijdelheid, de zelfingenomenheid en de decadentie van cultuurmensen en intellectuelen en het complexe, onverwerkte Oostenrijkse en Duitse naziverleden en het sluimerende fascisme in onze maatschappij: Bernhard haalt ze genadeloos over de hekel. 

STAN toert in mei en juni door België en Nederland met de Bernhardtrilogie. Alles is rustig en Redde wie zich redden kan zijn ook afzonderlijk te zien. Meer info op de website van STAN.

Damiaan De Schrijver over Thomas Bernhard

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.