Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Bourgondiërs - Aflevering 5

De Bourgondiërs - Aflevering 5Blijf verwonderd!

Een nieuwe hertog is aan zet : Filips de Goede. Hij is misschien wel de belangrijkste van alle Bourgondische hertogen, de man die definitief de Lage Landen bij elkaar zal brengen.
© Rogier van der Weyden (1400-1464)

Portret van Filips de Goede, ca. 1450, olieverf op eiken paneel, 29.6 x 21.3 cm, Musée des Beaux-Arts de Dijon, Dijon

Maar ook een man die aan zijn missie begint, gedreven door wraakzucht. Zijn vader, Jan zonder Vrees, is immers net vermoord, door de Franse kroonprins.

De Bourgondiërs - Aflevering 5, op zondag 10 maart 2019 van 18 tot 20 uur op Klara, klara.be, de Klara-app én als podcast.

Podcast

U kan de podcastversie van 'De Bourgondiërs' vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts, Spotify, Soundcloud en uiteraard ook via RSS. En u kan deze aflevering ook hieronder via de audiospeler downloaden.

De Bourgondiërs met Bart Van Loo - Aflevering 5
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

De Bourgondiërs

In 'De Bourgondiërs' neemt Bart Van Loo de luisteraar op sleeptouw door de middeleeuwen: een even wonderlijke als gevaarlijke reis langs brandstapels en feestelijke banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede, schizofrene koningen en geniale kunstenaars, de prachtige beeldhouwwerken van de vergeten Klaas Sluter en de wereldberoemde schilderijen van Jan van Eyck. Deze keer richt Vlaanderens bekendste francofiel zijn blik op onze eigen geschiedenis en vertelt hij het spannende ontstaan van de Nederlanden. En wat blijkt? De Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding.

Presentatie: Bart Van Loo

Productie: Rolly Smeets & Annick Lesage

Reageer: via de reageerknop in de Klara-app of via debourgondiers@klara.be

Vanaf 10 februari 2019, 8 zondagen lang, telkens van 18 tot 20 uur op Klara, klara.be, de Klara-app én als podcast.

U kan de podcastversie van 'De Bourgondiërs' vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts, Spotify en uiteraard ook via RSS

Foto © Stephan Vanfleteren