Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Coronakronieken – Jan Van den Borre

De Coronakronieken – Jan Van den BorreBlijf verwonderd!

Een nieuw seizoen van Music Matters betekent ook nieuwe Coronakronieken. Het is een uitdagende tijd voor iedereen die actief is in de cultuursector: concerten worden nog steeds geannuleerd en perspectief is even wat zoek. Hoe gaan artiesten hiermee om? Waar zijn ze nu mee bezig? Brengt deze periode ook lichtpunten en nieuwe creatieve ideeën? Deze week, van 31 augustus tot 3 september aan het woord: Jan Van den Borre, fluitist en artistiek coördinator van Collegium Vocale Gent.

Jan Van den Borre

Maandag

Jan Van den Borre probeerde alle Collegium Vocale-concerten die geannuleerd werden, een plek te geven in een later seizoen. Hun jaarlijks festival in Italië, 'Crete Senesi', leek dit jaar op papier een onmogelijke zaak, maar met heel veel flexibiliteit slaagden ze erin om een fantastisch festival neer te zetten. En midden in die organsatiedrukte, kwam er ook nog eens een verhuis bij.

Dat Jan Van den Borre niet stilzat afgelopen maanden is wel duidelijk.

Jan Van den Borre - maandag

Dinsdag

Uitnodigingen voor nieuwe projecten lopen binnen en Jan kijkt er enorm naar uit om opnieuw op een podium te musiceren.

Voor The Academy, de jongerenwerking van Collegium Vocale, vonden ze in de Opera van Gent een locatie voor hun nieuwe project onder leiding van Philippe Herreweghe.

Jan Van den Borre - dinsdag

Woensdag

Jan vertelt over de plannen van één van zijn nieuwe projecten en bezoekt een ziekenhuis: niet om zich te laten testen op Corona, wél om enkele aperitiefconcerten te organiseren voor de ziekenhuispatiënten.

Jan Van den Borre - woensdag

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.