Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Drie Musketiers met een flinke dosis slapstick

De Drie Musketiers met een flinke dosis slapstickKunst & Cultuur

Eén voor allen, allen voor één: die kreet weergalmt sinds gisterenavond op de Zomer van Antwerpen, nu het Nederlandse theatercollectief De Warme Winkel er is neergestreken met hun versie van De Drie Musketiers. Theaterman Filip Tielens was er ook bij: “Het is alle remmen los.”
© Sofie Knijff

Satire en ironie ten top bij de Drie Musketiers van De Warme Winkel

De voorstelling werd door De Warme Winkel aangekondigd als spektakelvoorstelling en lost die verwachting ook in. Filip Tielens: “Er zijn massagevechten in slowmotion, er is kunst- en vliegwerk, epische filmmuziek, een windmachine… Werkelijk alles aan deze Drie Musketiers is ‘over the top’: ook de acteerstijl is vet aangezet. Het is spektakeltheater, met een flinke dosis slapstick.”

“De drie musketiers zien eruit als langharige slungels op een brommer, en de Engelse prins Lord Buckingham lijkt wel een look-a-like van Miss Piggy.” De Warme Winkel gaven hun geheel eigen draai aan de roman De Drie Musketiers van Alexandre Dumas uit 1844. “In de scènes met de menselijke paarden is Monty Python nooit ver weg!”

De Warme Winkel staat bekend om haar voorliefde voor ironie, en ook hier is alles weer heel ‘tongue in cheek’, met een kwinkslag.
Filip Tielens

Het publiek kon deze absurditeit van De Warme Winkel wel smaken, zo vertelt Filip Tielens. “Het publiek lustte wel pap van de absurde kolder, de anachronistische mopjes en de scabreuze onderbroekenlol, met veel blote konten en mopjes over de vier musketieten. Kortom: een amusante avond was het zeker, maar veel diepgang moet je niet verwachten.”

Beluister hier het volledige gesprek met Filip Tielens over De Drie Musketiers:

Filip Tielens over De Drie Musketiers van De Warme Winkel

De Drie musketiers van De Warme Winkel is nog te zien tot en met 21 augustus op de Zomer van Antwerpen.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.