Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De eerste liedbundel van Huniyagar in Music Matters

De eerste liedbundel van Huniyagar in Music MattersBlijf verwonderd!

Hoe zorg je dat de muziek die de componist aan het blad toevertrouwt waarheidsgetrouw en helder wordt overgeleverd? Hoe zet je analoog om in digitaal? Hoe zorg je dat bladmuziek tegelijk authentiek en leesbaar is voor de uitvoerder? Dit zijn vragen die muzikanten Diederik Glorieux en Hannes Vanlancker stellen. Met hun organisatie Huniyagar digitaliseren en graveren zij muziek. Hun eerste liedbundel "Als de bomen straks gaan rijden", verschijnt binnenkort. Een kennismaking.
© Illustratie: Glenn D'hondt, Ontwerp: Nick Lambrecht

"Als de bomen straks gaan rijden", de eerste liedbundel van Huniyagar.

Huniyāgar is een organisatie die zich in de eerste plaats toelegt op het ontsluiten van muzikaal erfgoed en muziekgravure. Diederik Glorieux en Hannes Vanlancker willen muziek digitaliseren, graveren, componeren en hun kennis en ervaring delen met andere muzikanten.

Huniyāgar stelt nu hun eerste publicatie voor: “Als de bomen straks gaan rijden, zal mijn hoofd dan blijven staan?”. Een liedbundel gebaseerd op de gelijknamige gedichtenbundel van Frank Adam. Zes componisten (David Anne, Mathias Coppens, Sam Gevers, Diederik Glorieux, Frederik Neyrinck en Michaël Vancraeynest) kozen elk één gedicht uit en plaatsten er muziek op.

De uitgave bestaat uit zes afzonderlijke boekjes. In elk boekje vind je de tekst van het gedicht in een typografie van Nick Lambrecht. Nick laat het gedicht lezen als een lied. Illustrator Glenn D’Hondt voorziet elk lied van een speelse en tegelijk uitdagende illustratie. Muziekgraveur Hannes Vanlancker goochelt met het notenbeeld en verzorgt de eigenzinnige zetting van de muziek. 

Bron: www.huniyagar.com

Vanaf 16 mei kan je via een livestream kennismaken met de bundel en intekenen op een exemplaar. De verzameling van de zes boekjes kan je begin november in je bus verwachten. Alle info via deze link.

Herbeluister het gesprek in Music Matters hieronder.

 

12/05/2021 - Diederik Glorieux over "Als de bomen straks gaan rijden" in Music Matters
Diederik Glorieux en Olav Grondelaers in Music Matters op 12 mei 2021

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.