Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De favoriete zondagochtendplaat van Gerda Dendooven

De favoriete zondagochtendplaat van Gerda DendoovenBlijf verwonderd!

Elke zondagochtend tijdens Klara Staat Op (7-10u) vraagt Sander De Keere aan een interessante figuur van welk stukje klassieke muziek zijn zondagochtend niet meer stuk kan. Dit keer stelt hij de vraag aan kunstenares Gerda Dendooven. Zij leerde haar favoriete zondagochtendplaat kennen tijdens een live performance, een ware openbaring.
Carmen Devos

kunstenares Gerda Dendooven

Gerda Dendooven hoorde dit stukje tijdens een live performance na een concert waar ze aan had meegewerkt. Een waar huzarenstukje voor Gerda, maar natuurlijk subliem gebracht. Iedereen was laaiend enthousiast, inclusief zij. 

Je kan Gerda Dendooven live te werk zien in Flagey, waar ze een live drawing doet bij de opvoering van Peer Gynt door Brussels Philharmonic Orchestra. Dit vindt plaats op 28 oktober. 

Herbeluister wat haar favoriete zondagochtendplaat is en waarom:

 

De favoriete zondagochtendplaat van Gerda Dendooven

Klara Staat Op

Klara Staat Op met Katleen Van Bavel

Met rustige tred presenteert Katleen de beste muziek bij je ochtendrituelen: een mix van klassieke muziek, oude en nieuwe opnames, opgefrist met andere kleuren en pigment. Elke week dringt ze binnen in de muzikale ziel van een muzikant.

Samenstelling: Katleen Van Bavel
Presentatie: Katleen Van Bavel

 

Klara Staat Op met Sander De Keere

In een ietwat hogere versnelling serveert Sander een soundtrack bij je ontbijt met nieuwe en tijdloze platen; met muzikale weetjes en ontdekkingen. Met welke klassieke muziek begin je welgezind aan je zondag? Wat is jouw ideale ontbijtplaat?

Samenstelling: Sander De Keere
Presentatie: Sander De Keere

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via info@klara.be.

Elke zaterdag en zondag van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.