Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De finale van Thomas speelt het hard

De finale van Thomas speelt het hard Klassieke muziek

Nu zaterdag geven de finalisten van de 'Speel het hard-wedstrijd' het beste van zichzelf tijdens Iedereen Klassiek. Op het einde van dat concert kennen we de winnaar en die speelt op 7 december in het voorprogramma van Thomas Vanderveken en Brussels Philharmonic in De Bijloke. Olav Grondelaers ging langs bij Thomas en samen zetten ze nog even die 10 finalisten op een rij.
Thomas Vanderveken

Thomas Vanderveken

Tijdens Iedereen Klassiek kan u naar de finalisten van de Speel-het-hard-wedstrijd gaan luisteren, vanaf 10u30 in Studio 1 van het Concertgebouw in Brugge. Geraakt u niet ter plaatse? Dan kan u hen ook live volgen via de Facebookpagina van Canvas.

Thomas Vanderveken zelf heeft het bijzonder druk met de voorbereidingen van zijn eigen concerten: hij zal een deel van het pianoconcerto van Edvard Grieg spelen op de Night of the Proms. U kan daar bij zijn in de Ethias Arena in Hasselt op 22 november of vanaf 23 november in het Sportpaleis in Antwerpen. Alle info daarover vindt u hier.

Het volledige concerto speelt hij op 7 december in De Bijloke, begeleid door Brussels Philharmonic. Dat concert is al helemaal uitverkocht.

Hoe hij dat concerto van Grieg in de vingers kreeg en hoeveel bloed, zweet en tranen hij daarvoor heeft vergoten, kan u volgen vanaf 8 november in de reeks 'Thomas speelt het hard' op Canvas. Alle info daarover vindt u hier.

Thomas speelt het hard, de finalisten

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.