Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De grootste tranentrekkers van de cinema

De grootste tranentrekkers van de cinemaBlijf verwonderd!

Zaterdag hebben Jeroen en Robin het over de films waarbij ze het niet droog hielden. Geen vals sentiment, enkel films waardoor ze oprecht gepakt werden. Van Bambi tot The Broken Circle Breakdown. Muziek speelt in die films natuurlijk altijd een cruciale rol.
(c) Paramount

Love Story (1970)

Zoals u kan verwachten van 2 filmjournalisten, maken zij zelf nog extra materiaal aan voor hun kranten. Zo heeft Robin zijn bijdrages voor demorgen.be verpakt in een dossier, maar ook Jeroen zit niet stil, en biedt zijn artikels ook gebundeld aan op standaard.be

The Original Soundtrack met Jeroen Struys & Robin Broos over tranentrekkers, op zaterdag 28 juli, van 18 tot 20 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

Reageren kan via de reageerknop in de Klara-app of via soundtrack@klara.be, maar vermeld dan wel uw favoriete filmmuziek.

En we geven nog een extra tranentrekker, dankzij een tip van Wilfried uit Leuven...

In onderstaande video rollen er ook tranen, en dat komt deels door de prachtige muziek van Schindler's list. U hoort (en ziet) Simone Lamsma op viool en Davida Scheffers op althobo. Het is Davida die uiteindelijk in tranen uitbarst, enerzijds door de muziek, maar anderzijds ook door de emoties. Zij heeft twee kinderen (de blonde jongedame in de video is haar dochter, die net op de dag van het optreden 18 werd). Maar Davida lijdt ook aan de zeer pijnlijke aandoening spierreuma. Die aandoening zorgde voor het einde van haar professionele muziekcarrière.

Maar toen nam ze deel aan het Nederlandse televisieprogramma 'Het Orkest Van Nederland - Op Weg Naar Het Concertgebouw' en zag dat als haar laatste kans om te schitteren in het Concertgebouw, een droom die ze al koesterde sinds haar tijd aan het conservatorium.

Ze haalde het en kreeg als beloning dat unieke optreden. En toen werden de emoties haar te veel. Mooie beelden en mooie muziek, want ondanks de emoties blijft ze de juiste noten spelen...

The Original Soundtrack met Jeroen Struys & Robin Broos

In 'The Original Soundtrack' laten Robin Broos en Jeroen Struys muziek horen die je terug katapulteert naar de meest onvergetelijke filmmomenten. En om het henzelf niet té gemakkelijk te maken, zoeken ze naar de mooiste muzikale thema’s binnen een bepaald onderwerp.

---

Deze week vieren de World Soundtrack Awards hun 20ste verjaardag, en dat kunnen Robin Struys en Jeroen Broos niet laten liggen! Ze vertellen in Espresso over fantastische soundtracks, die er niet zouden geweest zijn zonder de hulp van enkele straffe Belgen.

Als kers op de taart maken ze op 24 oktober een marathonuitzending met de beste filmmuziek, een hele dag lang live vanuit Gent. 

Presentatie: Robin Broos en Jeroen Struys

Productie: Rolly Smeets

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via soundtrack@klara.be

Alle afleveringen zijn beschikbaar als podcast, via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts, Spotify, Soundcloud, Castbox, Stitcher, Overcast, Pocket Casts en RSS.