Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De grootste tranentrekkers van de cinema

De grootste tranentrekkers van de cinemaBlijf verwonderd!

Zaterdag hebben Jeroen en Robin het over de films waarbij ze het niet droog hielden. Geen vals sentiment, enkel films waardoor ze oprecht gepakt werden. Van Bambi tot The Broken Circle Breakdown. Muziek speelt in die films natuurlijk altijd een cruciale rol.
(c) Paramount

Love Story (1970)

Zoals u kan verwachten van 2 filmjournalisten, maken zij zelf nog extra materiaal aan voor hun kranten. Zo heeft Robin zijn bijdrages voor demorgen.be verpakt in een dossier, maar ook Jeroen zit niet stil, en biedt zijn artikels ook gebundeld aan op standaard.be

The Original Soundtrack met Jeroen Struys & Robin Broos over tranentrekkers, op zaterdag 28 juli, van 18 tot 20 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

Reageren kan via de reageerknop in de Klara-app of via soundtrack@klara.be, maar vermeld dan wel uw favoriete filmmuziek.

En we geven nog een extra tranentrekker, dankzij een tip van Wilfried uit Leuven...

In onderstaande video rollen er ook tranen, en dat komt deels door de prachtige muziek van Schindler's list. U hoort (en ziet) Simone Lamsma op viool en Davida Scheffers op althobo. Het is Davida die uiteindelijk in tranen uitbarst, enerzijds door de muziek, maar anderzijds ook door de emoties. Zij heeft twee kinderen (de blonde jongedame in de video is haar dochter, die net op de dag van het optreden 18 werd). Maar Davida lijdt ook aan de zeer pijnlijke aandoening spierreuma. Die aandoening zorgde voor het einde van haar professionele muziekcarrière.

Maar toen nam ze deel aan het Nederlandse televisieprogramma 'Het Orkest Van Nederland - Op Weg Naar Het Concertgebouw' en zag dat als haar laatste kans om te schitteren in het Concertgebouw, een droom die ze al koesterde sinds haar tijd aan het conservatorium.

Ze haalde het en kreeg als beloning dat unieke optreden. En toen werden de emoties haar te veel. Mooie beelden en mooie muziek, want ondanks de emoties blijft ze de juiste noten spelen...

The Original Soundtrack met Jeroen Struys & Robin Broos

In het dagelijkse leven zijn ze rivalen: Jeroen is filmjournalist bij De Standaard, Robin bij De Morgen. Maar buiten de uren zijn ze gewoon beste vrienden. Op Klara sloten ze in de zomer van 2018 een pax media met een programma over filmmuziek. En vanaf zaterdag 7 september 2019 komt er een nieuw seizoen van 'The Original Soundtrack'. Daarin laten ze muziek horen die u terug katapulteert naar de meest onvergetelijke filmmomenten. En om het henzelf niet té gemakkelijk te maken, zoeken ze elke week naar de mooiste muzikale thema’s binnen een bepaald onderwerp.

Wat is uw favoriete filmmuziek? Laat het weten via de reageerfunctie in de app of via Soundtrack@klara.be en dan komt uw keuze misschien wel in een speciale extra aflevering met de beste filmmuziek aller tijden, gekozen met de luisteraars.

Elke aflevering zal ook beschikbaar zijn als podcast via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts, Spotify, Soundcloud, Castbox, Stitcher, TuneIn, Overcast, Pocket Casts en uiteraard ook via RSS

Presentatie: Robin Broos en Jeroen Struys

Productie: Rolly Smeets

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via soundtrack@klara.be

Elke zaterdag van 18.00 tot 20.00 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
De eerste reeks kan u nog steeds herbeluisteren via de site en de app.