Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Herder en de Garagist op TAZ

De Herder en de Garagist op TAZKunst & Cultuur

In de nasleep van de aanslagen op 22 maart 2016 schreef Elvis Peeters een ijzersterke monoloog, die tijdens Theater voor het eerst op een podium wordt gebracht.
Katelijne Boon en Elvis Peeters in de Klarastudio

Katelijne Boon en Elvis Peeters in de Klarastudio

22 maart 2016. Twee bloedige aanslagen treffen de luchthaven van Zaventem en het metrostation Maalbeek in Brussel. Een jaar na datum staan de beelden van die noodlottige dag in ieders geheugen gegrift. De Herder en de Garagist toont een priester op een keerpunt in zijn geloof tijdens de nadagen van die aanslagen. Kiest hij voor God of voor de mens? En wat als die mens kiest voor een andere God?
De Nederlandse acteur Tom Jansen speelt deze monoloog van Elvis Peeters. Een topacteur die aan de slag gaat met een ijzersterke tekst … moeten we nog meer zeggen?

Alle info over De Herder en de Garagist op TAZ vind je hier

De tekst van het stuk wordt exclusief uitgegeven door de Confituur Boekhandels en wordt aangeboden bij de voorstelling. Daarna is het boekje ook verkrijgbaar in de Confituur Boekhandels voor € 6.

Elvis Peeters op TAZ

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.