Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De kandidaten en jury van de Koningin Elisabethwedstrijd 2018 zijn bekend

De kandidaten en jury van de Koningin Elisabethwedstrijd 2018 zijn bekendKlassieke muziek

Zowel de namen van de jury als van de kandidaten van de Koningin Elisabethwedstrijd zijn bekend. Voor de negende keer staat de gerenommeerde wedstrijd in het teken van de zang. 64 gelukkigen zijn door de preselectie geraakt en mogen het beste van zichzelf geven in de eerste ronde.
Symfonieorkest van de Munt

Symfonieorkest van de Munt - Foto © Simon Van Boxtel

Kandidaten
Welgeteld 312 inzendingen werden gescreend voor deze editie van de Koningin Elisabethwedstrijd. En daarvan werden de 64 kandidaten uitgekozen, 43 vrouwen en 21 mannen van 22 verschillende nationaliteiten. De volledige lijst van kandidaten vindt u hier.

Jury
Ook de jury is bekend, zoals de voorbije jaren wordt die weer voorgezeten door Arie Van Lysebeth. De andere juryleden en meer uitleg vindt u hier.

De wedstijd duurt dit jaar slechts twee weken. Deze beslissing kwam er na overleg met partners uit de zangwereld. Vele kandidaten konden vanwege lopende producties en een druk bezet schema zich niet voor een langere periode beschikbaar maken.

De loting, een belangrijke moment voor het verloop van de wedstrijd, vindt plaats op zondag 29 april om 18u in Flagey. Hier wordt de volgorde van de kandidaten bepaald.

Koningin Elisabethwedstrijd 2019

Ook dit jaar volgt de VRT de Koningin Elisabethwedstrijd op de voet. Gebruik klara.be/koninginelisabethwedstrijd als dé ideale startpagina van de viooleditie 2019

Presentatie: Lut Van der Eycken

Samenstelling: Birgit Van Cleemput

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via koninginelisabethwedstrijd@klara.be