Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De keuze van Lieselot De Wilde

De keuze van Lieselot De WildeBlijf verwonderd!

Op de Vlaamse feestdag, zaterdag 11 juli, maken 11 Vlaamse muzikanten elk 1 uur radio. Zij kiezen de muziek, vertellen de verhalen, en praten met Klara-presentatoren Clara De Decker, Sieglinde Michiel en Mark Janssens. Samen met gitarist Peter Verhelst en luitist Sofie Vanden Eynde speelde Lieselot De Wilde(rness) een intiem concert tijdens Klara On Tour vanuit Concertgebouw Brugge.
© kurt van der elst

Sopraan Lieselot De Wilde

2020 was en is voor Lieselot De Wilde een kleurrijk jaar. Ze zou samen met het ensemble voor oude muziek Servir Antico van Catalina Vicens een cd opnemen. In Opera Ballet Vlaanderen stond de nieuwe productie van Benjamin Abel Meirhaeghe, A Revue, op de agenda. De kalender voor na de zomerperiode is nog onder voorbehoud.

Begin dit jaar was er na het succes van de debuut-cd van Bel Ayre met Napolitaanse liederen de nieuwe cd: 'Entre-temps'. Op dit album gaan Lieselot en Peter op reis door een imaginaire stad tijdens de nacht om muzikale portretten te schetsen van de wakkere inwoners.

Ondertussen werkt ze aan het bijzondere project AROUND THE WORLD IN 72 SONGS waarin De Wilde op muzikale wereldreis gaat met haar draaiorgel.

Dit is de muziekkeuze van Lieselot De Wilde:

Peter Verhelst: Bathing water

Sofie Vanden Eynde & Romina Lischka: La Rêveuse

Dick van der Harst "Cara mia"

Claude Debussy (bew.Frederik Neyrinck) - Bruyères (bewerking voor kwintet)

Zap Mama: "Brrrlak!"

Beluister hieronder het radio-uur met Lieselot De Wilde.

11 op 11 - Lieselot De Wilde

11 op 11

Op zaterdag 11 juli, de Vlaamse feestdag, nodigt Klara 11 Vlaamse muzikanten uit. Ze maken elk 1 uur radio. Van 7 u ’s ochtends tot 6 u ’s avonds. Met de muziek die hen raakt, inspireert en boeit. Met hun persoonlijke verhalen en gedachten. 11 op 11!

Presentatie: Clara De Decker (7u-10u), Sieglinde Michiel (10u-14u), Mark Janssens (14u-18u)

Samenstelling: Mark Janssens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app

Zaterdag 11 juli, van 7 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.