Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Klara Iedereen Klassiek-Prijs 2016

De Klara Iedereen Klassiek-Prijs 2016Klassieke muziek

De Klara Iedereen Klassiek-Prijs 2016 is een publieksprijs die gaat naar een man, vrouw of vereniging die de passie voor klassieke muziek doet oplaaien, die moeilijk te bereiken doelgroepen in contact kunnen brengen met klassieke muziek, die bevlogen en toegankelijk over klassieke muziek praten zodat iedereen aan zijn/haar lippen hangt. Ambassadeurs van de klassieke muziek die meestal belangeloos hun passie volgen. Marc Erkens kwam als winnaar uit de stembus!
Marc Erkens in Culture Club

Marc Erkens in Culture Club

Je hebt van die mensen wiens bevlogenheid en enthousiasme meteen effect hebben op de luisteraars. Marc Erkens is er zo één. Hij mag dan wel Opleidingshoofd Muziek op de Leuvense campus Lemmens van de LUCA School of Arts zijn, zijn hart ligt bij het vertellen over muziek: onderhoudend, helder, historisch en muzikaal onderlegd. Liefst gedemonstreerd aan de piano. Want hij is ook een volleerd pianist. Na zijn opmerkelijke passage in ‘Culture Club’ op Canvas (2016) met zijn beschouwingen rond de taal van klassieke muziek, werd hij meteen opgemerkt. In een HUMO-interview zegt hij: ‘Op mijn 20ste stond ik voor klassen vol pubers, en werd ik aanvankelijk uitgelachen toen ik opdraafde met een goedbedoelde Beethoven-sonate. Ik ben toen gaan nadenken over hoe ik mijn materiaal kon verkopen aan die gasten, en die bevlogenheid ben ik nooit meer kwijtgeraakt. Ik ben blij dat m’n enthousiasme aanstekelijk werkt: er kunnen nooit genoeg muziekambassadeurs zijn.’

Marc Erkens

Ambassadeur van de klassieke muziek. Opleidingshoofd Muziek op de Leuvense campus Lemmens van de LUCA School of Arts, pianist, leverancier onderhoudende stukjes over klassiek muziek. Maakte opmerkelijke passage in ‘Culture Club’ op Canvas (2016) met zijn beschouwingen rond de taal van klassieke muziek.

Klara in deSingel (17 - 20 uur)

Op zaterdag 27 januari 2018 palmt Klara voor het zevende jaar op rij deSingel in. Live muziek weerklinkt dan een dag lang in alle zalen, studio’s en gangen. Met - zoals gebruikelijk voor Klara - klassieke muziek in al haar verschijningsvormen. Van barok tot hedendaags, van jazz tot wereldmuziek, van muziektheater tot debat.