Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De 'kleinste concertzaal ter wereld' tijdens Klarafestival 2018

De 'kleinste concertzaal ter wereld' tijdens Klarafestival 2018Blijf verwonderd!

Binnenkort kan u in Brussel genieten van een optreden in de 'kleinste concertzaal ter wereld'. Het gaat om een stunt van Klarafestival, dat een nieuw publiek wil warm maken voor klassieke muziek.

© Klarafestival

De "Klarafestival Box" is een glazen container waarin toeschouwers een miniconcert kunnen bijwonen. Dat is het concept waarmee Klarafestival dit jaar uitpakt om meer mensen warm te maken voor klassieke muziek. Een concert bijwonen is gratis, maar vooraf reserveren is noodzakelijk.

Sophie Detremmerie van Klarafestival zegt dat het een van de blikvangers zal zijn. “Een concert bijwonen in de kleinste concertzaal ter wereld is een unieke ervaring. Muzikant en luisteraar zitten oog in oog met elkaar, in een glazen ruimte, voor een intiem en persoonlijk miniconcert. Dat is de pure essentie van live muziek.”

De Klarafestival Box is een container van 2,5 meter breed en 6 meter lang, met vier glazen wanden. Binnenin staat niets meer dan een zetel en een piano. Tijdens Klarafestival vinden in totaal 114 miniconcertjes van een kwartier plaats, gespeeld door twaalf verschillende artiesten of ensembles.

Het Klarafestival vindt jaarlijks plaats in maart. Drie weken lang spelen binnen- en buitenlandse artiesten in concertzalen in Brussel, Antwerpen en Brugge. Het klassieke muziekfestival loopt dit jaar van 9 en 30 maart.

Reserveer nu uw concert in de Box via klarafestival.be/nl/info/klarafestival-box

Meer informatie over het Klarafestival en hoe u aan tickets kan geraken, leest u via klarafestival.be

Bron: VRT NWS

Klara Live - Klarafestival 2020

Van 12 maart tot en met 29 maart 2020 staat het Klarafestival centraal in Klara Live met een pak topconcerten. 

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klarafestival@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag, telkens vanaf 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-appHou onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app. Let op: omwille van auteursrechten zullen een aantal producties niet herbeluisterbaar aangeboden worden.