Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De kunstedities van Pompidou & artlead.net

De kunstedities van Pompidou & artlead.netKunst & Cultuur

Omdat Pompidou vanaf de start in 2013 werk heeft gemaakt van het aan bod brengen van beeldende kunst, wil het hier nog een stap verder in gaan. Vanaf september presenteert het kunstprogramma een serie edities, om kunst letterlijk dichterbij onze luisteraars te brengen. De selectie werd gemaakt door Chantal Pattyn en Thomas Caron van artlead.net, die de edities ook zal produceren.

Berlinde De Bruyckere is sterk beïnvloed door tradities uit de Vlaamse Renaissance.

Omwille van het democratisch principe willen we de edities à 1.500 euro voor een serie van drie aanbieden. Gezien de prijzen op de kunstmarkt, is dit een ideale manier om werk in huis te halen van twee generaties kunstenaars. Dit gebeurt via voorintekening voor de serie van drie. De edities worden genummerd en gesigneerd op 50 exemplaren uitgebracht.

Pompidou en artlead.net zijn alvast heel trots op het eerste trio dat bestaat uit Kati Heck, Leon Vranken en Berlinde De Bruyckere. 

Ieder hanteert zijn eigen werkwijze. Omdat een zelfs een klassieke editie van Berlinde De Bruyckere schier onbetaalbaar is koos ze voor een project van crowdsourcing.

Voor de creatie van de editie vraagt Berlinde uw medewerking. De kunstenaar wil in de eerste plaats lakens verzamelen. Via crowdsourcing dus: lakens, geen hoeslakens. Die kan u een hele zomer afleveren in het SMAK. Vervolgens worden de lakens bewerkt. Ze beoogt het resultaat van de gordijnen die ze in het Belgisch Paviljoen in Venetië liet ophangen. Daarvoor vraagt ze de hulp van 70 vrijwilligers. Data voor het bewerken van de lakens zijn 6 en 7.9 vanaf 10 uur in haar atelier. Rond de middag volgt een lunch. Wie wil deelnemen aan de creatie van dit kunstwerk stuurt een mail naar pompidou@klara.be en krijgt vervolgens alle informatie.

De verkoop van de edities start dit najaar. U krijgt daarover dan meer informatie via klara.be

Berlinde De Bruyckere

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.