Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De laatste Coronakronieken: Wies de Boevé

De laatste Coronakronieken: Wies de BoevéKlassieke muziek

De laatste week Music Matters voor de zomer betekent ook de laatste week Coronakronieken! Contrabassist Wies de Boevé sluit de reeks af, want ook voor hem gaat de wereld stilaan richting een 'nieuw normaal'.
© Michel Neumeister

Wies De Boevé

Als eersteprijswinnaar van maar liefst zeven nationale en internationale wedstrijden waaronder de prestigieuze Deutscher Musikwettbewerb 2015, de ARD-Musikwettbewerb 2016 en de Concorso Bottesini 2017, werd Wies de Boevé een van de meest succesvolle contrabassisten van Europa. Hij werd geboren in Mechelen en begon zijn contrabasstudies aan het conservatorium van Antwerpen. Na studies in Zürich bij Duncan McTier werd hij opgenomen Karajan-akademie van de Berliner Philharmoniker. Tegelijkertijd behaalde hij het solistendiploma bij Božo Paradžik in Luzern en even later sloot hij zijn studies af met het Konzertexamen bij Matthew McDonald.

Hij is co-solocontrabassist in het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks en speelde eveneens met andere toporkesten zoals de Berliner Philharmoniker, de Wiener Philharmoniker, het Koninklijk Concertgebouw Orkest Amsterdam en het London Symphony Orchestra.

Hij doceert aan de Zürcher Hochschule der Künste, geeft masterclasses in de bekendste conservatoria van Europa coacht elk jaar de musici van het European Union Youth Orchestra.

Meer informatie op de website van Wies. Of volg Wies op Facebook.

 

Maandag

Na drie lange maanden heeft Wies voor het eerst weer gerepeteerd én zelfs een concert gespeeld!

 

Coronakronieken Wies de Boevé 1
Coronakronieken - Wies de Boevé 2
Coronakronieken - Wies de Boevé 3

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.