Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Beluister De Liefhebber met Annie Vereecken

Beluister De Liefhebber met Annie VereeckenBlijf verwonderd!

Op 7 maart 2020 trapten we de vrouwenmaand maart af met Annie Vereecken, biotechinvesteerder en de enige vrouw in de top 50 van Belgische investeerders in techstart-ups. Annie Vereecken stichtte na haar studies farmacie en klinische biologie een eigen labo, dat ze uitbouwde tot een grote speler. Het ondernemen zit haar in het bloed. Naast een bedrijf in farmaproducten en voedingssupplementen, beheert ze studentenhomes en bouwde ze een vervallen site aan de Durme uit tot De Koolputten.
© Franky Verdickt

Annie Vereecken

Biotechinvesteerder Annie Vereecken heeft haar hele leven met plezier hard gewerkt. De ondernemerszin erfde ze van haar grootouders, die aan de Durme een steenkoolhandel uitbaatten. Zelf studeerde farmacie en klinische biologie en stichtte ze in de jaren tachtig een lab dat ze uitbouwde tot een grote speler. Als klinisch bioloog was ze namelijk gespecialiseerd in de endocriene gynaecologie, de hormoonhuishouding van de voortplanting. Het succes van het lab is voor een stuk ook te danken aan de opmars van vruchtbaarheidsbehandelingen als IVF.
In 2010 verkocht ze het lab, dat van 2 naar 400 werknemers was gegroeid aan het Australische Sonic Healthcare.
Met haar wetenschappelijke kennis en haar nieuwsgierigheid heeft Annie Vereecken een scherpe kijk op de gezondheidszorg. Ze gelooft dat een combinatie van goede wil, gezond verstand en daadkracht van de politiek nodig is om de onhoudbare kosten van de gezondheidszorg onder controle te houden. Bovendien gelooft ze sterk in artificiële intelligentie voor de ontsluiting van alle beschikbare data in de oncologie en de genetica. Vandaar ook haar grote interesse in jonge biotechbedrijfjes, waarin ze investeert.
Het maakt haar anno 2020 tot een witte raaf, als investeerder én als vrouw in de biotech.
Annie Vereecken is een vrouw die zonder verpinken haar ideeën in daden omzet. Toen de verlaten site waar haar grootouders ooit een steenkoolhandel hadden uitgebaat te koop stond aarzelde ze niet. Ze bouwde de site weer op volgens de oorspronkelijke plannen, en gaf het een nieuwe invulling met een feestzaal, een expo­ruimte, een restaurant en een B&B.

Muziek zit in de familie. Haar grootvader langs vaders kant was muziekleraar en die vond het niet meer dan normaal dat zijn kleinkinderen ook een instrument zouden leren bespelen. Bovendien waren de voorzaten van de familie Vereecken orgelbouwers.
Zelf zet Annie Vereecken haar schouders onder de concertorganisatie Cofena, als lid van de Raad van Bestuur. Het bijwonen van de concerten is voor haar een heerlijke ontspanning tussen haar drukke beroepsbezigheden.
Op 7 maart deelt ze in De Liefhebber haar muzikale verhalen.

Meer informatie over De Koolputten

Meer informatie over Cofena

Voor wie wil mee aftellen tot de Ros Beiaardommegang

Beluister hieronder de uitzending:

De Liefhebber met Annie Vereecken
© Oswald Pauwels
Orgel gebouwd door Petrus Vereecken en zoon in Parochiekerk Sint-Rochus Sombeke

De Liefhebber

Katelijne Boon duikt in het muzikale verleden en de platenkast van een bekende muziekliefhebber.

Presentatie en samenstelling: Katelijne Boon

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via deliefhebber@klara.be

Elke zaterdag, telkens van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app