Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister De Liefhebber met Griet Nuytinck

Herbeluister De Liefhebber met Griet NuytinckBlijf verwonderd!

De eerste liefhebber van 2019 was Griet Nuytinck, CEO van Anacura uit Evergem, een internationaal vermaard onderzoekslaboratorium voor medische en farmaceutische analyses. In 2018 kwam Anacura in het nieuws dankzij de Global Stem Cell Technology, die stamcellen ontwikkelt voor diergeneeskundige toepassingen. Griet Nuytinck houdt even fanatiek van marathonlopen als van muziek.
Griet Nuytinck, CEO Anacura

Griet Nuytinck, CEO Anacura

In 1985 stond Griet Nuytinck mee aan de wieg van het laboratorium dat in dertig jaar zou uitgroeien tot Anacura, een groep met drie bedrijven, samen goed voor 240 werknemers en een jaaromzet van ruim 25 miljoen euro.
Het bedrijf biedt laboratoriumdiensten en adviezen met focus op kwaliteitsvolle gezondheidszorg en omvat drie eenheden: Labo Nuytinck, dat bloedonderzoeken uitvoert, Anabiotec, dat analyses doet om de veiligheid van nieuwe geneesmiddelen te waarborgen en Global Stemcell Technologies (GST), dat geneesmiddelen voor dieren produceert op basis van stamcellen, waarmee het bedrijf in 2018 wereldwijd aandacht kreeg, doordat het in heel Europa honden en paarden van artrose afhelpt. 
Het bedrijf is in mei 2018 uitgeroepen tot meest verdienstelijke Evergemse bedrijf van het jaar (zie video onderaan).

Griet Nuytinck huldigt het adagium 'Mens sana in corpore sano'. Anacura motiveert haar medewerkers tot een gezonde levensstijl en zet hen aan om meer te bewegen. Naast het bedrijf is er een looppiste aangelegd en Anacura voorziet in loopkleding en betaalt het inschrijvingsgeld voor loopwedstrijden. Anacura organiseert ook tafeltennistornooien en yogasessies, én het biedt haar medewerkers dagelijks vers fruit en soep aan.
Zelf is Griet Nuytinck ook een fervent lange afstandloper met al heel wat marathons op haar palmares.

Griet houdt zielsveel van klassieke muziek. Ze zingt mee als alt in Jardin des Voix Gent, maar ze is ook bestuurder van het Muziekcentrum De Bijloke Gent, van Anima Eterna Brugge, van het Antwerp Symphony Orchestra en van het Orpheus Institute Gent.

Meer informatie over Anacura

De Liefhebber met Griet Nuytinck
Griet Nuytinck in labo
Griet Nuytinck in labo

De Liefhebber

Katelijne Boon duikt in het muzikale verleden en de platenkast van een bekende muziekliefhebber.

Presentatie: Katelijne Boon

Samenstelling: Katelijne Boon

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via deliefhebber@klara.be

Elke zaterdag, telkens van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app