Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister De Liefhebber met Hajo Beeckman

Herbeluister De Liefhebber met Hajo BeeckmanBlijf verwonderd!

Omdat we geen verkeersinformatie uitzenden, hoort u 'VRT-verkeersanker' Hajo Beeckman niet zo vaak op Klara, maar op zaterdag 23 februari brengen we daar verandering in. Hij werd onlangs nog uitgeroepen tot winnaar van de Grote Prijs Jan Wauters 2018. Hij was de favoriete taalvirtuoos van de jury. Ze omschreven hem als 'een verkeersanker dat ons met een rustige klasse helder en efficiënt door de ergste files leidt.'
Verkeersanker Hajo Beeckman© VRT - Joost Joossen

Hajo Beeckman

Hajo Beeckman (47) werd geboren in Gent en liep er ook school. Hij studeerde daarna politieke wetenschappen (UGent) en ruimtelijke planning (KULeuven). Hij werkte na zijn studies als onderzoeksassistent bij de universiteiten van Leuven en Gent, onder meer bij Louis Albrechts, onder wiens hoede in de jaren negentig het eerste Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen tot stand kwam.
Vanaf 2001 zette hij mee zijn schouders onder de uitbouw van het toen nog prille Vlaams Verkeerscentrum. Na 2008 werd hij ook woordvoerder van het verkeerscentrum, een rol die hem door de dagelijkse problemen op de weg tot een gekende stem maakten op radio en online media.
In 2015 maakte hij de overstap naar de VRT. Hij werkt momenteel voor de verkeersredactie en als nieuwsanalist voor VRT NWS.
Hajo Beeckman is al sinds zijn jeugd gebeten door mobiliteit. Wat hem vooral boeit, is het feit dat de manier waarop we ons elke dag verplaatsen een product is van onze culturele gewoonten, de organisatie van onze economie, de ruimtelijke ordening en politieke besluitvorming. Een goed begrip van die mechanismen vormt de eerste sleutel tot de oplossing voor de mobiliteitsproblemen waarmee we in Vlaanderen zo vaak geconfronteerd worden.

Deze week loodst Hajo Beeckman ons in 'De Liefhebber' bij Katelijne Boon door zijn platenkast en muzikale herinneringen.

'De Liefhebber met Hajo Beeckman', op zaterdag 23 februari 2019, van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.

De Liefhebber met Hajo Beeckman
Ik ben een cerebraal en rationeel persoon maar kan grote emotie ervaren in muziek die mij echt raakt
Hajo Beeckman

De Liefhebber

Katelijne Boon duikt in het muzikale verleden en de platenkast van een bekende muziekliefhebber.

Presentatie en samenstelling: Katelijne Boon

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via deliefhebber@klara.be

Elke zaterdag, telkens van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app