Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister De Liefhebber met Jan Hautekiet

Herbeluister De Liefhebber met Jan HautekietBlijf verwonderd!

Hij is een radiomaker in hart en nieren én een volbloed muzikant. Jan Hautekiet zette Studio Brussel op de rails, maakte radiogeschiedenis met 'Hallo Hautekiet' en stond aan het roer van Studio Brussel en Radio1. Na bijna 40 jaar sloot hij zijn VRT-carrière af met 'Hautekiet' op Radio 1 én La Vie est Riguelle op Klara. Al die tijd bleef hij intensief muziek maken in goed gezelschap. En dat doet hij nog altijd. Op 13 juni vertelde hij in De Liefhebber over de muziek die hem na aan het hart ligt.
© VRT

Jan Hautekiet

Radiomaker en muzikant Jan Hautekiet kreeg de liefde voor muziek van zijn ouders mee. In huis klonk zowel klassiek als jazz. Zelf bracht hij de popmuziek binnen. Hij leerde piano spelen bij grote namen als John Lewis, Jasper van ’t Hof, Michel Herr en Charles Loos.
In 1979 kwam hij op de radio terecht. De ideale plek voor iemand met een liefde voor journalistiek, taal, muziek, vorm en timing. Hij heeft er zich geen dag verveeld. 
Met 'Hallo Hautekiet' werd hij in de jaren '80 berucht, maar schreef hij ook geschiedenis. In 1983 zette hij mee Studio Brussel op de rails, waarvan hij later nethoofd werd. Een functie die hij ook op Radio1 zou uitoefenen. Na een tijdlang mee de beleidslijnen te hebben uitgezet als strateeg op de VRT, nam hij weer plaats achter de microfoon voor 'Hautekiet', een interactief discussieprogramma op Radio1 dat hij zes jaar lang presenteerde.
Na een leven op de radio 'trapte hij het af' op de VRT in 2019, met een grote afscheidstoer voor Radio1 in Vlaanderen. Maar in de zomer van 2020 maakt hij weer als vanouds radio op Klara, met zijn copain Patrick Riguelle in La Vie est Riguelle.
Naast radiomaker is Jan ook een gedreven muzikant. Hij was toetsenist in De Laatste Showband, speelde o.a. bij The Scabs en Bart Peeters en The Radios. Al meer dan 20 jaar vormt hij een muzikale tandem met Patrick Riguelle en sinds 2002 speelt hij ook samen met Rick De Leeuw. Verder is Jan Hautekiet voorzitter van het Cultuurloket, Rosas en SABAM en bekleedt hij bestuursfuncties bij be.brusseleir en Belgavox.

Een terugblik op het radioleven van Jan Hautekiet

Herbeluister De Liefhebber met Jan Hautekiet:

De Liefhebber met Jan Hautekiet

Afspeellijst met lievelingsmuziek

We hebben een afspeellijst met de lievelingsmuziek van Jan Hautekiet gemaakt. Die kan u via de speler hieronder beluisteren en delen:

De Liefhebber

Katelijne Boon duikt in het muzikale verleden en de platenkast van een bekende muziekliefhebber.

Presentatie en samenstelling: Katelijne Boon

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via deliefhebber@klara.be

Elke zaterdag, telkens van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app