Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Beluister De Liefhebber met Jelle Van Riet

Beluister De Liefhebber met Jelle Van RietBlijf verwonderd!

Jelle Van Riet is freelance journaliste die haar pen wijdt aan de literatuur en poëzie in columns en verhelderende interviews met auteurs. Zij werkt voor De Standaard en was ook jaren juryvoorzitter van de Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs. Op 30 november 2019 dook ze samen met Katelijne Boon in haar muzikale belevenissen.
© Koen Broos

Jelle Van Riet

Jelle Van Riet (Brugge, 1971) is sinds 2001 freelance literair journaliste en columniste. Zij schrijft voor De Standaard en interviewt ook vaak voor een publiek.
De afgelopen vier jaar zetelde zij in de jury van zowel de BookSpot Literatuurprijs als de ANV-debutantenprijs. Eerder was zij ook jurylid en -voorzitter van de Gouden Uil Jeugdliteratuur.
Van Riet is de auteur van ‘En God schiep de man’, waarin ze het even relevante als geestige verslag doet van haar queeste naar mannelijke schoonheid. Verder schreef zij ook twee vakboeken rond woord en beeld voor CANON Cultuurcel: ‘Woordhouwen’ en ‘Is kunSTof?’.
In opdracht van Muziekcentrum De Bijloke schreef ze ‘De nieuwslezer’, een droefgeestige vertelling voor kinderen met muziek van Nicolas Rombouts. Terwijl het radio- en televisienieuws worden beheerst door een giraffe met een te korte nek, bouwt de negenjarige James op zijn kamer rustig verder aan zijn nieuws.
Ook de rond jeugdliteratuur cirkelende theatervoorstelling ‘De kracht van woordjes’ is van haar hand.
Begin dit jaar richtte ze RIETEPETITE op, een vzw die verleidelijke projecten op touw wil zetten met kwaliteitsrijke (jeugd)literatuur en poëzie als potgrond. Eerste wapenfeit van RIETEPETITE was ‘Het ijzelt in juni’, een hommagetentoonstelling rond het werk van illustrator, schrijver en dichter André Sollie.
Op dit moment werkt Jelle aan een boek rond leven en werk van beeldhouwer Johan Tahon.

Literatuur is haar vak, haar passie en haar waanzin. Maar ook beeldende kunst, theater, dans en muziek zijn voor haar de bron van alle leven. (Naast reizen, sport, yoga, zwemmen in zee en lekker eten.)

Meer informatie over 'Dichters op vinyl'

Website van Ottla

De Liefhebber met Jelle Van Riet
© VRT rr
De Liefhebber: Jelle Van Riet

Afspeellijst met lievelingsmuziek

We hebben een afspeellijst met de lievelingsmuziek van Jelle Van Riet gemaakt. Die kan u via de speler hieronder beluisteren en delen. 

De Liefhebber

Katelijne Boon duikt in het muzikale verleden en de platenkast van een bekende muziekliefhebber.

Presentatie en samenstelling: Katelijne Boon

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via deliefhebber@klara.be

Elke zaterdag, telkens van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app