Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister De Liefhebber met Reinhilde Decleir

Herbeluister De Liefhebber met Reinhilde DecleirBlijf verwonderd!

Op 11 januari 2020 kon u de muzikale liefdes van actrice en theatermaker Reinhilde Decleir ontdekken in De Lierfhebber. Al jaren is ze bezielster van Tutti Fratelli, een huis voor velen, een artistieke vrijplaats, met aandacht voor de schoonheid van het onvolmaakte en voor de meest kwetsbaren. Van 9 t.m. 12 januari staat Tutti Fratelli op de planken van het Toneelhuis met De Onzichtbaren. In een regie van Reinhilde Decleir en Nico Sturm.
© Stefaan Temmermans

Reinhilde Decleir

Reinhilde Decleir studeerde aan Studio Herman Teirlinck en was als actrice te zien bij o.a. Arca Gent, de Blauwe Maandag Compagnie en de Internationale Nieuwe Scène. Daarnaast regisseerde ze stukken voor zowel professionele groepen als voor amateurgezelschappen en ze doceerde aan de Studio Herman Teirlinck. Ze speelde in films en televisieseries zoals ‘Dennis van Rita’, ‘Van Vlees en Bloed’, ‘De Ronde’, ‘Loslopend Wild’, ‘Chaussée d’Amour’, ‘Beau Séjour’, ‘Marsman’ en ‘De Infiltrant’.
In 2008 richtte ze samen met enkele verwanten Tutti Fratelli op. Ze is de grote bezieler van het gezelschap, dat na tien jaar een onmiskenbaar begrip in Antwerpen is geworden en ver daarbuiten. Voor haar werk bij Tutti Fratelli ontving ze reeds verschillende prijzen, waaronder de Louis Paul Boonprijs, Burgerschapsprijs, Prijs van de Gelijkheid en de Arkprijs voor het Vrije Woord.

Van 9 t.m. 12 januari staat Tutti Fratelli op de planken in het Toneelhuis met de productie De Onzichtbaren

Reinhilde Decleir werkt ook mee aan de voorstelling Debussy’s Grand Hotel, Vue sur La Mer van SPECTRA.
Donderdag 16 januari kruipt ze in de huid van Claude Debussy en zijn 3 grote liefdes. Zaterdag 1 februari is het de beurt aan Sara De Bosschere tijdens Klara in deSingel.

Meer informatie over Tutti Fratelli

De Liefhebber met Reinhilde Decleir
© Tutti Fratelli
Speellijst De Onzichtbaren

Afspeellijst met lievelingsmuziek

We hebben een afspeellijst met de lievelingsmuziek van Reinhilde Decleir gemaakt. Die kan u via de speler hieronder beluisteren en delen. Of klik hier voor een handig overzicht met de rechtstreekse linken naar de verschillende platformen waarop de afspeellijst te vinden is.

De Liefhebber

Katelijne Boon duikt in het muzikale verleden en de platenkast van een bekende muziekliefhebber.

Presentatie en samenstelling: Katelijne Boon

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via deliefhebber@klara.be

Elke zaterdag, telkens van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app