Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Beluister De Liefhebber met Reinhilde Decleir

Beluister De Liefhebber met Reinhilde DecleirBlijf verwonderd!

Op 6 april 2022 overleed actrice en theatermaker Reinhilde Decleir. Ze was een boegbeeld van het theater in Vlaanderen en de drijvende kracht achter het sociaal-artistieke gezelschap Tutti Fratelli. Postuum werd haar de Ultima voor Algemene Culturele Verdienste uitgereikt. En op 16 mei zou ze 74 geworden zijn. Katelijne Boon had haar op 11 januari 2020 te gast in De Liefhebber en vertelde ze over haar muzikale passies en werk. Een heruitzending.
© Stefaan Temmermans

Reinhilde Decleir

Reinhilde Decleir studeerde aan Studio Herman Teirlinck en was als actrice te zien bij o.a. Arca Gent, de Blauwe Maandag Compagnie en de Internationale Nieuwe Scène. Daarnaast regisseerde ze stukken voor zowel professionele groepen als voor amateurgezelschappen en ze doceerde aan de Studio Herman Teirlinck. Ze speelde in films en televisieseries zoals ‘Dennis van Rita’, ‘Van Vlees en Bloed’, ‘De Ronde’, ‘Loslopend Wild’, ‘Chaussée d’Amour’, ‘Beau Séjour’, ‘Marsman’ en ‘De Infiltrant’.
In 2008 richtte ze samen met enkele verwanten Tutti Fratelli op. Ze is de grote bezieler van het gezelschap, dat na tien jaar een onmiskenbaar begrip in Antwerpen is geworden en ver daarbuiten. Voor haar werk bij Tutti Fratelli ontving ze reeds verschillende prijzen, waaronder de Louis Paul Boonprijs, Burgerschapsprijs, Prijs van de Gelijkheid en de Arkprijs voor het Vrije Woord.

In oktober 2021 werd Reinhilde Decleir door het Nederlandse koningshuis benoemd tot de graad van Commandeur van de Kroonorde voor haar jarenlange verdienste in de artistieke sector.

Meer informatie over Tutti Fratelli

De Liefhebber met Reinhilde Decleir

Afspeellijst met lievelingsmuziek

We hebben een afspeellijst met de lievelingsmuziek van Reinhilde Decleir gemaakt. Die kan u via de speler hieronder beluisteren en delen. Of klik hier voor een handig overzicht met de rechtstreekse linken naar de verschillende platformen waarop de afspeellijst te vinden is.

De Liefhebber

Katelijne Boon duikt in het muzikale verleden en de platenkast van een bekende muziekliefhebber.

Presentatie en samenstelling: Katelijne Boon

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via deliefhebber@klara.be

Elke zaterdag, telkens van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app