Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister De Liefhebber met Robert Vandemeulebroucke aka Roger Vendam

Herbeluister De Liefhebber met Robert Vandemeulebroucke aka Roger VendamBlijf verwonderd!

Op zaterdag 15 december zwaaide Katelijne Boon de deur van de Klarastudio open voor oud-Ambassadeur en diplomaat Robert Vandemeulebroucke. Onlangs verscheen van hem 'Donald J. Trump: The First Year of a Failing and Chaotic Presidency', het eerste boek over de anti-held Trump van een Europese auteur dat gepubliceerd is in de VS.
Robert Vandemeulebroucke

Robert Vandemeulebroucke

Roger Vendam is de 'nom de plume' van Robert Vandemeulebroucke, oud-Ambassadeur en diplomaat van België. Robert Vandemeulebroucke studeerde Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Universiteit van Gent en Ankara (Turkije)
Als archeoloog maakte hij deel uit van het archeologisch team van de Gentse Universiteit, dat in West-Turkije meewerkte aan de excavatie van een Gallo-Romeinse stad (Pessinus) uit de 3de eeuw voor Christus. Na zijn terugkeer in België werkte hij een tijdlang voor een vooraanstaande Belgische uitgeverij. In 1971 ging hij aan de slag als Belgisch diplomaat. Meer dan 40 jaar lang vertegenwoordigde hij België in vier continenten, waaronder de Verenigde Staten. Twaalf jaar daarvan bracht hij door in het Midden-Oosten en acht jaar in het Verre Oosten, wat hem tot een bevoorrechte getuige en kenner maakt van de conflictrijke gebieden.
Voor zijn laatste diplomatieke missie kreeg hij Koeweit toegewezen, met inbegrip van Bahrein en Qatar. 
In 2008 ging hij met pensioen, maar zijn dagen zijn nog steeds goed gevuld met schrijven, lezingen geven en het delen van zijn expertise en inzichten met verschillende professionele organisaties.

Recent werd zijn boek “Donald J. Trump: The First Year of a Failing and Chaotic Presidency”, uitgegeven bij Page Publishing in New York voorgesteld aan het publiek. In het onderhoudend geschreven boek bundelt hij zijn commentaren en analyses over het eerste jaar van zijn ambtstermijn - dit is tot 20 januari 2018 - doorspekt met veel ironie. Het is het eerste boek van een niet-Amerikaan over President Trump dat in de Verenigde Staten gepubliceerd is. 

Robert Vandemeulebroucke is een overtuigd liefhebber van klassieke muziek. In Koeweit nodigde hij tot tweemaal toe het Simoenstrio uit. De eerste keer naar aanleiding van de 175ste verjaardag van de Belgische onafhankelijkheid in 2005 en de tweede maal naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de ondertekening van de Verdragen van Rome met de oprichting van de EEG (nu de EU) in 2007. Het spreekt vanzelf dat het Simoenstrio op het programma staat!

De Liefhebber met Robert Vandemeulebroucke
Cover Donald. J. Trump. A Chronicle
Cover Donald. J. Trump. A Chronicle

De Liefhebber

Katelijne Boon duikt in het muzikale verleden en de platenkast van een bekende muziekliefhebber.

Presentatie: Katelijne Boon

Samenstelling: Katelijne Boon

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via deliefhebber@klara.be

Elke zaterdag, telkens van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app