Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister De Liefhebber met Seppe Van Groeningen

Herbeluister De Liefhebber met Seppe Van GroeningenBlijf verwonderd!

Seppe van Groeningen kwam al op jonge leeftijd in de filmwereld terecht. Als geluidsman werkte hij mee aan een honderdtal (televisie)films, wereldwijd. En ondertussen begon hij met schrijven. Zijn debuut 'Aards Paradijs', waarvoor hij zich liet inspireren door zijn eigen jeugd, werd genomineerd voor de Debuutprijs 2015. Onlangs verscheen een tweede roman, 'Beschreven Blad'. Op zaterdag 29 september deed hij bij Katelijne Boon een boekje open over zijn liefde voor muziek.
Seppe Van Groeningen

Seppe Van Groeningen

Seppe van Groeningen was nog geen 18 jaar oud toen hij als geluidstechnicus zijn carrière in de film begon. Ondertussen kan hij terugkijken op een honderdtal films en televisiefilms waaraan hij meewerkte. Tussendoor schreef hij zijn debuutroman 'Aards Paradijs', waarvoor hij inspiratie uit zijn eigen jeugd putte. De roman die beschrijft hoe het was om op te groeien in een commune tijdens de flowerpower, verscheen in 2014 bij de Arbeiderspers en werd genomineerd voor de Debuutprijs 2015. Dit voorjaar kwam 'Beschreven blad' uit, zijn tweede roman, waarin het hoofdpersonage Jef Taeldeman de stem van z'n vader zoekt en via heftige omwegen de ware liefde vindt.

Seppe Van Groeningen was lang de zoon van de man die het legendarische muziekcafé Charlatan opgericht had in Gent. Dan was hij de oudere broer van de succesvolle regisseur Felix van Groeningen (Dagen zonder lief, De helaasheid der dingen, Belgica, The Broken Circle Breakdown en recent Beautiful Boy) en nu heeft hij z'n eigen stem gevonden. 

En ook de ware liefde kruiste zijn pad. In Fleur van Groningen, schrijfster, kunstenares, singer-songwriter en BV vond hij z'n zielsverwante. Ze schrijven samen, delen de liefde voor het leven en de muziek en kijken uit naar de komst van hun eerste kindje samen. 

U kan de integrale uitzending herbeluisteren via de audiospeler hieronder.

Bezoek hier het Youtube-kanaal van stiefdochter Mia Mandineau

De Liefhebber met Seppe Van Groeningen
Mijn vader was helemaal wild van The Köln Concert van Keith Jarrett. Na zijn dood heb ik die plaat grijsgedraaid. Als ik die hoor, heb ik het gevoel dat mijn vader nog bij me is
Seppe Van Groeningen

In het gastenboek schreef Seppe Van Groeningen:
Katelijne, hartelijk dank om mij in je programma uit te nodigen. Het was me een waar genoegen. 
Tot snel, Seppe

De Liefhebber

Katelijne Boon duikt in het muzikale verleden en de platenkast van een bekende muziekliefhebber.

Presentatie en samenstelling: Katelijne Boon

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via deliefhebber@klara.be

Elke zaterdag, telkens van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app