Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Beluister De Liefhebber met Stéphane Godfroid

Beluister De Liefhebber met Stéphane GodfroidBlijf verwonderd!

Journalist en sommelier Stéphane Godfroid is een gepassioneerde duizendpoot. Tien jaar geleden gaf hij zijn job in de media op om een gezellige wijnbistro in Leuven te openen. Convento in de Mechelsestraat prijkt ondertussen in de gidsen van Gault Millau en Michelin en werd dit jaar door het Amerikaanse wijnmagazine “Wine Spectator bekroond voor de uitmuntende wijnkaart. Op 14 december 2019 ontsluierde hij in De Liefhebber zijn muzikale passies.

Stéphane Godfroid

Stéphane Godfroid is een man van vele passies. Hij groeide op in een Oost-Vlaams gezin, tussen antiek en kunst. Daar werd al eens een goeie fles gekraakt, dikwijls zelf in de huiskelder gebotteld uit de barrique die uit Frankrijk was gehaald. Na een jarenlange job als beroepsjournalist besloot hij vrijwel impulsief om in 2009 een wijnbar- en winkel annex antiekhandel te starten. Stéphane stond mee aan de wieg van de traiteurzaak Convento Food. Samen met zijn vrouw Katrien breidde Stéphane in 2017 een vervolg aan de Convento-droom: naast de wijnbar- en winkel opende de gloednieuwe wijnbistro. Bij Convento is 'thuis' het sleutelwoord. Het is nu al jaren een plek voor en van liefhebbers van goede smaak: lekker eten, een heerlijk glas, gezelligheid en altijd jazz of klassieke muziek op de achtergrond.

Ontdek Convento in Leuven

Herbekijk hier de Documentaire over Jimmy Rosenberg 'De vader, de zoon & het talent'

De Liefhebber met Stéphane Godfroid

Afspeellijst met lievelingsmuziek

We hebben een afspeellijst met de lievelingsmuziek van Stéphane Godfroid gemaakt. Die kan u via de speler hieronder beluisteren en delen:

De Liefhebber

Katelijne Boon duikt in het muzikale verleden en de platenkast van een bekende muziekliefhebber.

Presentatie en samenstelling: Katelijne Boon

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via deliefhebber@klara.be

Elke zaterdag, telkens van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app