Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Beluister De Liefhebber met Stijn De Paepe

Beluister De Liefhebber met Stijn De PaepeBlijf verwonderd!

Op 27 april 2019 loodste Stijn De Paepe ons door zijn platenkast en muzikale herinneringen. Stijn De Paepe is docent en dichter. Hij is huisdichter van De Morgen sinds 2016, Twitterdichter sinds 2012 en gelegenheidsdichter sinds hij leerde schrijven. Hij bracht twee boeken uit met zijn verzen.
Stijn De Paepe© Wouter Van Vooren

Stijn De Paepe

Stijn De Paepe (1979) groeide op in Zele. Hij studeerde Germaanse talen en schreef zijn thesis over Het verkoolde alfabet van Paul de Wispelaere. Hij volgde ook een lerarenopleiding en gaf twee jaar Nederlands en Duits in een middelbare school. Sinds 2003 is hij docent Nederlands, taalvaardigheid en muzische vaardigheden in de opleiding kleuteronderwijs aan de Arteveldehogeschool in Gent.

In 2016 werd hij huisdichter van de krant De Morgen. Als ‘moderne rederijker’ overschouwt hij elke dag het nieuws in versvorm. Hij becommentarieert de politiek en brede maatschappelijke gebeurtenissen in spitante versregels. Hij durft daarbij al eens tegen de schenen te schoppen en vindt naar eigen zeggen een discussie interessanter dan het allemaal met elkaar eens te zijn. In een vroegere rubriek ‘Paepekuren’ in de Gazet van Zele spotte hij vaak met verschillende prominenten uit de gemeente. Zijn gedichten worden lustig gedeeld en becommentarieerd op Twitter.

In september 2018 verscheen zijn boek Vers gezocht. Een gedicht voor elk moment (Lannoo), waarin hij gelegenheidsgedichten bundelde voor wanneer mensen de juiste woorden zoeken. In april 2019 verschijnt Belgische ballades. Het land op de korrel (Lannoo). In dit boek dicht hij over het politieke reilen en zeilen in België en fileert hij typisch Belgische fenomenen in een collectie snedige, swingende en sappige rederijkersverzen.

De Liefhebber met Stijn De Paepe

Afspeellijst met lievelingsmuziek

We hebben een afspeellijst met de lievelingsmuziek van Stijn De Paepe gemaakt. Die kan u via de speler hieronder beluisteren en delen: 

De Liefhebber

Katelijne Boon duikt in het muzikale verleden en de platenkast van een bekende muziekliefhebber.

Presentatie en samenstelling: Katelijne Boon

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via deliefhebber@klara.be

Elke zaterdag, telkens van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app