Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister De Liefhebber met Veerle Deknopper

Herbeluister De Liefhebber met Veerle DeknopperBlijf verwonderd!

Op 2 maart deelde Veerle Deknopper haar muzikale herinneringen bij Katelijne Boon. Ze is schrijfster, recensent en culturele duizendpoot. Momenteel legt ze de laatste hand aan haar eerste muziektheatervoorstelling.
Veerle Deknopper

Veerle Deknopper

Veerle Deknopper (1976) was als secretaris en hoofdredacteur jarenlang betrokken bij de muziekblog Klassiek Centraal. Sinds 2018 is ze freelance journalist bij het opinieweekblad Tertio en recensent bij de cultuurwebsite Cultuurpakt. Sinds januari 2019 is ze freelance medewerker van podiumcafé De Floeren Aap in Mechelen, waar ze zich voornamelijk toelegt op de invulling van de woordavonden. Ze geeft salonvoordrachten waarin ze haar publiek meeneemt naar het verleden, ze schildert en ze cureert tentoonstellingen. Naast haar job speelt ze zelf ook oude muziek op piano en ukelele.

Daarnaast heeft ze enkele boeken en dichtbundels op haar naam staan. Zo publiceerde ze in 2015 een biografie van Lou Andreas-Salomé, een Duits-Russische psychoanalytica en schrijfster die nauwe banden onderhield met Friedrich Nietzsche en Rainer Maria Rilke. In 2016 gaf ze een heldendicht uit over de heilige Pharaildis van Gent. In 2017 volgde een biografie over schrijfster en ontdekkingsreiziger Isabelle Eberhardt en dit jaar zal ze een manifest over muziek uitbrengen. In 2018 schreef ze de tekst voor de muziektheaterproductie ‘Het lijden van de jonge Rée’. Deze monoloog wordt gebracht door acteur Robert de la Haye en wordt afgewisseld door muziek van Schubert, Schumann, Mendelssohn en Brahms, gebracht door strijkkwartet Quator A4, onder impuls van violiste Ann Cnop.

Meer informatie over Veerle Deknopper

Artikel over Bohemia Express van St. George Quintet

De Liefhebber met Veerle Deknopper

Afspeellijst met lievelingsmuziek

We hebben een afspeellijst met de lievelingsmuziek van Veerle Deknopper gemaakt. Die kan u via de speler hieronder beluisteren en delen: 

'De Liefhebber met Veerle Deknopper', op zaterdag 2 maart 2019, van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.

De Liefhebber

Katelijne Boon duikt in het muzikale verleden en de platenkast van een bekende muziekliefhebber.

Presentatie: Katelijne Boon

Samenstelling: Katelijne Boon

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via deliefhebber@klara.be

Elke zaterdag, telkens van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app