Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Mattheuspassie op Klara!

De Mattheuspassie op Klara! Klassieke muziek

In Maestro kan u nu vrijdag luisteren naar een integrale concertopname van de Mattheuspassie van Bach met Sir John Eliot Gardiner. Meteen na het nieuws van 14u.
Sir John Eliot Gardiner

Sir John Eliot Gardiner

“De muziek van Bach heeft de kracht om verdriet te verzachten”, vertelt John Eliot Gardiner als hij het over de Mattheüspassie heeft. Het is dan ook de perfecte muziek voor Goede Vrijdag, de dag waarop Christus gekruisigd werd. Ook in onze tijd kan dit werk nog troost bieden. Dat merkte Gardiner toen hij vorig jaar twee dagen na de aanslagen in Brussel samen met zijn English Baroque Soloists en het Monteverdi Choir op het Klarafestival stond. Met de muziek hoopte hij toen een gevoel van verzoening, verbondenheid en samenhorigheid op te wekken. En daar is hij met behulp van Bachs passie zeker in geslaagd.

Wilt u dit gevoel ook beleven? Luister dan vrijdag 14 april om 14u naar Maestro. 

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.