Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De moedige Margarita

De moedige MargaritaKunst & Cultuur

Theatergezelschappen Froe Froe en Laika uit Antwerpen maken samen een bewerking van de Russische satirische roman 'De meester en Margarita' van Michail Boelgakov. Het is een verhaal over een schrijver die plots verdwijnt en een dappere vrouw die tot alles bereid is om hem terug te vinden. Een brandend actueel verhaal voor jongeren vanaf 14 jaar. Regisseur Jo Roets gaf vanmorgen meer uitleg in Espresso.
Affichebeeld van 'De meester en Margarita'

Affichebeeld van 'De meester en Margarita'

Er was eens een goed georganiseerde stad waar de burgers veilig en welvarend waren. Het is er goed wonen, maar voor je mening uitkomen kan gevaarlijk zijn. In die stad begint een mooie en waarachtige liefde tussen Margarita en haar geliefde schrijver, de meester. Maar tot grote wanhoop van Margarita verdwijnt de meester plots spoorloos. Tegelijkertijd zaaien de duivelse professor Woland en zijn vrolijke trawanten oncontroleerbare chaos en jagen alle burgers de stuipen op het lijf.

‘De meester en Margarita’ is een cultroman die de Russische schrijver Boelgakov in één klap wereldberoemd maakte – zij het vele jaren na zijn dood. Het verhaal bestaat uit meerdere lagen die op ingenieuze wijze vervlochten zijn: het is een ‘boek-in-een-boek' en zoveel meer.

Laika en Theater FroeFroe bewerken de roman tot een brandend actuele satire met een knipoog naar het Faust-verhaal en de Bijbel, waarin met hypocrieten, opportunisten en lafaards de vloer wordt geveegd. De stad zelf is het hoofdpersonage. Een stad waar alleen de onbaatzuchtige liefde waarvoor moed nodig is, overeind blijft. Samen maken ze De meester en Margarita een visueel spectaculair verhaal dat door een grote cast uitstekende acteurs en poppenspelers pakkend en in sneltreinvaart op de scene wordt gezet.

Herbeluister hieronder het gesprek met Jo Roets in Espresso.

Jo Roets over 'De meester en Margarita'
Jo Roets en het vliegende varken uit 'De meester en Margarita'
Jo Roets en het vliegende varken uit 'De meester en Margarita'

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.