Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Muziekacademie van Lier en het succes van haar kinderkoren

De Muziekacademie van Lier en het succes van haar kinderkorenBlijf verwonderd!

Drie weken lang kijken we binnen in kunstacademies in Vlaanderen. Vandaag in Espresso trokken we daarvoor naar de Stedelijke Muziekacademie van Lier. Die telt niet minder dan 7 kinderkoren, goed voor alles samen zo'n 200 zingende kinderen. Onze reporter Clara De Decker ging op zoek naar verklaringen voor dit succes.
kinderkoor

kinderkoor

Drie weken lang kijkt Klara binnen in kunstacademies in Vlaanderen. Met drie live uitzendingen op zaterdag (tussen 15u en 17u) vanuit de academies in Hasselt, Mechelen en Geraardsbergen, maar ook met reportages in Espresso.

Vandaag trokken we daarvoor naar Lier. De Stedelijke Muziekacademie daar telt niet minder dan 7 koorgroepen, goed voor in totaal zo'n 200 samenzingende kinderen.

Onze reporter Clara De Decker ging op zoek naar verklaringen voor dit succes en praatte met directeurs Erwin Scheltjens en Geert Hendrix.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.