Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De muziekkeuze van Adil Benhsain in Music Matters

De muziekkeuze van Adil Benhsain in Music MattersBlijf verwonderd!

Oudspeler Adil Benhsain droomt van zeilen en salsa leren dansen. Naast het podium kan hij ontspannen tijdens een potje basketbal en gezelschapsspelletjes. Maar welke muziek draagt hij een warm hart toe? Ontdek het deze week elke dag in Music Matters.

Adil Benhsain

Maandag

Abdel Halim Hafez (1929-1977) was een echte hunk voor de Arabische vrouwen en meisjes. Zelf was de Egyptische zanger en acteur nooit getrouwd! Ook de moeder van Adil Benhsain was verzot op de stem van Abdel Halim Hafez. Het is voor onze Twintiger een van zijn vroegste muzikale herinneringen.

Mohamed Abdel Wahab - Ooli haga (Tell me something)
Abdel Halim Hafez (zang)

3/05/2021 Adil Benhsain - sleutelplaat 1

Dinsdag

Moufaddhel Adoum, de oudleraar van Adil Benhsain, vertrouwde zijn student ooit toe dat elke oudspeler naar twee muzikanten moet luisteren: Munir Bashir en Paco De Lucia. Zij kunnen met hun instrument bergen verplaatsen. Sindsdien behoort de muziek van De Lucia tot een van de favorieten van onze Twintiger.

Paco De Lucia (gitaar) - Zyryab

4/05/2021 Adil benhsain - sleutelplaat 2

Woensdag

Voor Twintiger Adil Benhsain was het altijd logisch om verschillende instrumenten te kunnen spelen. Hij speelt derbouka, oud, gitaar én altviool. Die laatste leerde hij pas spelen op 13-jarige leeftijd. Het was de nostalgische en warme klank van de altviool die multi-instrumentalist Adil zo aantrok. Waarom deze Glinka sonate voor hem zo bijzonder is, hoor je hieronder.

Mikhail Glinka - Sonate voor altviool en piano in d klein: I Allegro moderato
door Nobuko Imai (altviool) & Roland Pöntinen (piano)

5/05/2021 Adil Benhsain - sleutelplaat 3

Donderdag

Het was op een concert van gitarist Khalid Izri dat Adil besefte: ik wil op een podium staan en verder gaan met muziek. Als laatste sleutelplaat deze week kiest Twintiger Adil Benhsain voor Ghari Thamath Ino, uitgevoerd door Khalid Izri.

Ghari Thamath Ino
door Khalid Izri 

6/06/2021 Adil Benhsain - sleutelplaat 4

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.