Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De muziekkeuze van Emmy Wils in Music Matters

De muziekkeuze van Emmy Wils in Music MattersBlijf verwonderd!

Enkele weken geleden zag u nog Emmy Wils als een van De Zes op de Koningin Elisabethwedstrijd. Zij is onze Twintiger van deze week. We snuisteren in haar platenkast en ontdekken een brede muzieksmaak. Leer Emmy Wils beter kennen , elke dag in Music Matters.

pianist Emmy Wils

Maandag

Emmy Wils staat als een ontdekkingsreiziger in de wereld, en ook op muzikaal vlak blijft ze dromen. Ze wil ook de wereld ontdekken via de muziek. The People United Will Never Be Defeated van Frederic Rzewski is een van haar lievelingswerken en de tijd is eindelijk rijp voor haar om dit werk te spelen. 'Een eindeloos boeiend werk, zegt ze.'

Frederic Rzewski (naar een thema van Sergio Ortega) - The People United Will Never Be Defeated (36 variaties op "El Pueblo Unido Jamas Sera Vencido"): Thema & Variaties
Frederic Rzewski (piano)

7/06/2021 Emmy Wils - keuzeplaat 1

Dinsdag

Emmy Wils zou heel graag willen wandelen met Johannes Brams. Ze waardeert niet alleen zijn muziek, maar ook humor vindt een Emmy een waardevolle eigenschap. Voor een theatervak maakte ze een kleine voorstelling rond Johannes Brahms en op die manier stuitte ze op heel wat leuke wist-je-datjes!

De 3de pianosonate van Brahms is een van de werken waaraan ze hard heeft gestudeerd. En ze heeft ook nog mooie woorden voor haar docent Boyan Vodenitcharov.

Johannes Brahms - Sonate voor piano nr. 3 in f klein, op. 5: I Allegro maestoso
Radu Lupu (piano)

8/06/2021 Emmy Wils - sleutelplaat 2

Woensdag

Emmy Wils duikt vandaag in de platenkast van haar ouders. Hoewel haar ouders misschien eerder fan van The BeeGees en Supertramp zijn, mag Pink Floyd in het lijstje zeker niet ontbreken.

Richard Wright - The Great Gig in the Sky
Clare Torry (zang) Pink Floyd

9/06/2021 Emmy Wils - sleutelplaat 3

Donderdag

Piet Kuijken was een oudleraar piano van Emmy Wils. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in haar leven doordat hij haar veel heeft bijgeleerd. De novelette doet haar aan Piet Kuijken denken omdat het een beetje symbool staat voor hem: heel veel levenslust en vreugde. 

Acht noveletten, op. 21 /Novelletten: VII Äusserst rasch - Etwas langsamer - Erstes Tempo - Robert Schumann

Piet Kuijken (pianoforte) 

10/06/2021 Emmy Wils - sleutelplaat 4

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.