Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De muzikale ontdekkingen van Adriaan De Koster in Sanssouci

De muzikale ontdekkingen van Adriaan De Koster in Sanssouci Klassieke muziek

Tenor Adriaan De Koster is pas na zijn universitaire studies in economie en cultuurmanagement voluit voor de muziek gegaan. Een goede keuze want intussen zingt Adriaan solo en als ensemblezanger bij heel wat gerenommeerde ensembles uit binnen-en buitenland. Dit weekend tipte Adriaan in Sanssouci muziek van Simone De Bonefont en Cristobal de Morales.
Adriaan De Koster ©Simon Van Boxtel

Adriaan De Koster

Adriaan de Koster heeft een veelzijdig studieparcours achter de rug. Zo studeerde hij eerst economie en cultuurmanagement aan de universiteit om nadien naar de muziek over te stappen. Adriaan volgde zang aan het Lemmensinstituut in Leuven en later in Den Haag. Die keuze voor de muziek bleek een bijzonder goede zaak: Adriaan de Koster treedt op als solist, vooral in cantates van Bach, maar ook in werk van Monteverdi, Buxtehude, Händel en Haydn. Voorts is hij ook een veelgevraagd ensemblezanger. Zo zong hij al mee met onder andere Graindelavoix, het ensemble Utopia, La Petite Bande, Currende, Vox Luminis, , Capella Amsterdam, De Nederlandse Bachvereniging en ook met het Huelgas Ensemble: een mooi curriculum met veel fijne en leerrijke ervaringen bij verschillende dirigenten. We zijn dan ook erg benieuwd naar Adriaans muzikale ontdekkingen van het afgelopen seizoen.

https://www.utopia-ensemble.be/adriaan-de-koster-nl

De dodenmis van Simone De Bonefont is van een grote sereniteit en een grote eerlijkheid. Het is een heel rijk werk zonder gezochte constructies. Dat is muziek die voor mij het hardste binnenkomt.
Adriaan De Koster
KL20200815 Adriaan De Koster - Agnus Dei uit Requiem Bonefont
Wat de lamentaties van Cristobal de Morales zo fantastisch maken is dat het expressieve muziek is. Ze hebben veel kleur en zijn genereus van klank.
Adriaan De Koster
KL20200816 Adriaan De Koster over lamentatie De Morales

Sanssouci

Sanssouci, een programma dat vertrekt vanuit de barok en bruggen slaat naar andere muzikale periodes, samengesteld door Els Van Hoof.

Presentatie: Sieglinde Michiel

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of sanssouci@klara.be

Sanssouci, elke zondag van 13 tot 15 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.