Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De nieuwe plaat van Björk

De nieuwe plaat van Björk Blijf verwonderd!

'Orpheuswinterkoning' is de Nederlandse benaming voor de uirapuru, een van de vogels die een prominente rol spelen op Björks nieuwe Utopiaplaat. Maar Björk is niet de enige die door de muzikaliteit van deze vogel uit het Amazonegebied geïnspireerd werd: Hermeto Pascoal, Heitor Villa-Lobos, François Bayle, Fabio Caramuru, Anselmo Guerra, Richard Blackford en - uiteraard - Olivier Messiaen gingen haar vooraf. Dat hoort u op 3/12 om 20u op Klara bij Valckenaers & Vanhoudt.
Utopia van Björk

Utopia van Björk

Daarnaast ook recente cd's van Björn Meyer, Bonnie "Prince" Billy, Max Richter, Eriksson Delcroix and Sun Sun Sun Orchestra, COH, The Staves & yMusic en Ruben Machtelinckx.

Valckenaers & Vanhoudt

Gerrit Valckenaers en Bart Vanhoudt gaan iedere zondag om 20u op zoek naar pure schoonheid in grensverleggende muziek van vroeger en nu. Met verrassende zijsprongen en onverwachte combinaties, met nieuwe geluiden en boeiende schemerzones. En op vrijdagavond volgt om 22u een herkansing voor wie dat zou hebben gemist.

Presentatie: Bart Vanhoudt

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via vv@klara.be

Elke zondag van 20 tot 22 uur, en in herkansing op vrijdag van 22 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.