Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Pelgrims: De GR 5

De Pelgrims: De GR 5Blijf verwonderd!

Reizen kan, maar is nog niet zo vanzelfsprekend als vroeger en wordt bovendien afgeraden. We zijn dan wel niet langer volledig veroordeeld tot ons kot, maar echt helemaal ontspannen is reizen toch nog niet. Daarom lopen we een zomer lang, in ons hoofd tien beroemde en beruchte tochten. Deze zondag van 10 tot 12 uur neemt Pat Donnez je opnieuw mee en wandelen we de GR5.

Refuge Bellachat in Chamonix-Mont-Blanc

Loop mee met Pat Donnez. Een zomer lang gidst hij je met veel muziek langs tien beroemde en beruchte pelgrimstochten. Van Santiago de Compostella over de GR 5 tot de Nieuwe Zijderoute.

Supergoedkoop reizen heet dat.

De opwindende songs van Franz Liszt, Arvo Pärt of Charlie Haden zijn nooit ver weg.

Als je te diep in de boeken hebt gezeten, zou je De Pelgrims een spirituele queeste kunnen noemen.
Als je te diep in het glas hebt gekeken, noem je De Pelgrims verslaafder dan de meest geestrijke fles.

Hoe je het ook bekijkt of beluistert, je bent vrij om samen met Pat elke zondag de tocht mee te lopen. Op je eigen tempo, natuurlijk. We doen niet moeilijk.

Zondag 25 juli wandelen we de GR5, of de Grande Randonnée numéro cinq. Die tocht loopt van de Noordzee naar de Middellandse Zee, van de Hoek van Holland in Nederland over België naar Nice in Frankrijk. Tijdens de tocht worden we vergezeld door muziek van onder andere Lodewijk Mortelmans, August De Boeck en Ignace Pleyel en door de herinneringen van Pat aan zijn verblijf in het majestueuze hotelpaleis Le Negresco in Nice, waar hij een zeer exclusief watertje bestelde ... 

Meer over dit 2500 kilometer lange wandelpad ontdek je in de uitzending. Laat je meevoeren door bos, bergen en langs zee, zondag van 10 tot 12 uur op Klara.

De Pelgrims met Pat Donnez en muziek samengesteld door Vincent Goris. Redactie: Karlien Beckers en Elsbet De Pauw.

Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

De Pelgrims

Wat doe je als je ver wilt reizen en toch in je kot moet blijven? Loop mee met Pat Donnez. Een zomer lang gidst hij je met veel muziek langs beroemde en beruchte pelgrimstochten. Van Santiago de Compostella over de GR 5 tot de Nieuwe Zijderoute. Supergoedkoop reizen heet dat.

De opwindende songs van Franz Liszt, Arvo Pärt of Charlie Haden zijn nooit ver weg.

Als je te diep in de boeken hebt gezeten, zou je De Pelgrims een spirituele queeste kunnen noemen.
Als je te diep in het glas hebt gekeken, noem je De Pelgrims verslaafder dan de meest geestrijke fles.

Hoe je het ook bekijkt of beluistert, je bent vrij om samen met Pat elke zaterdag de tocht mee te lopen. Op je eigen tempo, natuurlijk. We doen niet moeilijk.

Presentatie: Pat Donnez

Samenstelling: Vincent Goris 

Redactie: Karlien Beckers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pelgrims@klara.be

Elke zondag, 10 weken lang, van 10 tot 12 uur via Klara, klara.be en de Klara-app. Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.