Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Pelgrims: De Peer Gynt route

De Pelgrims: De Peer Gynt routeBlijf verwonderd!

Reizen kan, maar is nog niet zo vanzelfsprekend als vroeger en wordt bovendien afgeraden. We zijn dan wel niet langer volledig veroordeeld tot ons kot, maar echt helemaal ontspannen is reizen toch nog niet. Daarom lopen we een zomer lang, in ons hoofd tien beroemde en beruchte tochten. Deze zondag van 10 tot 12 uur neemt Pat Donnez je opnieuw mee en reizen we richting Noorwegen voor de Peer Gynt route.
Janneke Meelker-van der Meer

Peer Gyntveien

Loop mee met Pat Donnez. Een zomer lang gidst hij je met veel muziek langs tien beroemde en beruchte pelgrimstochten. Van Santiago de Compostella over de GR 5 tot de Nieuwe Zijderoute.

Supergoedkoop reizen heet dat.

De opwindende songs van Franz Liszt, Arvo Pärt of Charlie Haden zijn nooit ver weg.

Als je te diep in de boeken hebt gezeten, zou je De Pelgrims een spirituele queeste kunnen noemen.
Als je te diep in het glas hebt gekeken, noem je De Pelgrims verslaafder dan de meest geestrijke fles.

Hoe je het ook bekijkt of beluistert, je bent vrij om samen met Pat elke zondag de tocht mee te lopen. Op je eigen tempo, natuurlijk. We doen niet moeilijk.

Zondag 4 juli gaan we opnieuw op tocht. We lopen de Peer Gynt route in Noorwegen, genoemd naar het gelijknamige toneelstuk van Hendrik Ibsen over de Noorse volksheld die - geloof het of niet - echt heeft bestaan. De tocht neemt ons mee van Skeikampen in het zuiden tot Skåbu in het Noordwesten. 

Meer over het personage Peer Gynt ontdek je in de uitzending samen met de bijhorende muziek van Edvard Grieg en andere (al dan niet) traditionele Noorse componisten. Laat je meevoeren naar Noorwegen, zondag van 10 tot 12 uur op Klara.

De Pelgrims met Pat Donnez en muziek samengesteld door Vincent Goris. Redactie: Karlien Beckers

Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

De Pelgrims

Wat doe je als je ver wilt reizen en toch in je kot moet blijven? Loop mee met Pat Donnez. Een zomer lang gidst hij je met veel muziek langs beroemde en beruchte pelgrimstochten. Van Santiago de Compostella over de GR 5 tot de Nieuwe Zijderoute. Supergoedkoop reizen heet dat.

De opwindende songs van Franz Liszt, Arvo Pärt of Charlie Haden zijn nooit ver weg.

Als je te diep in de boeken hebt gezeten, zou je De Pelgrims een spirituele queeste kunnen noemen.
Als je te diep in het glas hebt gekeken, noem je De Pelgrims verslaafder dan de meest geestrijke fles.

Hoe je het ook bekijkt of beluistert, je bent vrij om samen met Pat elke zaterdag de tocht mee te lopen. Op je eigen tempo, natuurlijk. We doen niet moeilijk.

Presentatie: Pat Donnez

Samenstelling: Vincent Goris 

Redactie: Karlien Beckers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pelgrims@klara.be

Elke zondag, 10 weken lang, van 10 tot 12 uur via Klara, klara.be en de Klara-app. Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.