Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De sleutelplaten van Werner Van Mechelen

De sleutelplaten van Werner Van MechelenBlijf verwonderd!

Bas-bariton Werner Van Mechelen zong zondag nog de rol van Petrus in het dramatisch zangspel De Kinderen der Zee van Lodewijk Mortelmans, in een gloednieuwe productie van De Munt. Woensdagavond doen ze het nog een keer over. In november zal hij de rol van Musiklehrer zingen in Ariadne auf Naxos van Johann Strauss voor Opera Ballet Vlaanderen. Verder toert hij door Vlaanderen met een nieuwe cd, Mélodies de Verlaine, samen met pianist Florestan Bataillie.
© Vic Pooters

Bas-bariton Werner Van Mechelen is in seizoen 21-22 vaak te gast in ons land

Maandag

Parsifal (1882) van Richard Wagner was voor bas-bariton Werner Van Mechelen de eerste opera die hij als jonge tiener hoorde. Eerst op plaat, dan in de Vlaamse opera (toen nog in het Vlaams gezongen). In 2017 zong hij nog de rol van Klingsor in Bayreuth, het operahuis waar Parsifal bijna 150 jaar geleden in première ging. Ook de opname met James Levine uit 1987 heeft een bijzondere plaats in de herinneringen van Werner Van Mechelen. Hij zat toen voor de allereerste keer als toeschouwer in de zaal van Bayreuth.

Bayreuther Festival Orchestra o.l.v. James Levine
Parsifal: Prelude - Richard Wagner

18/10/2021 Werner Van Mechelen - sleutelplaat 1

Dinsdag

Werner Van Mechelen volgde in Düsseldorf een masterclass bij een van dé liedzangers uit de 20ste eeuw: Dietrich Fischer-Dieskau. Alleen al van de uitstraling en de lichaamstaal van Dieskau tijdens de masterclass leerde Werner Van Mechelen bij. Hij zag ook het laatste liedrecital van Dieskau die uiteindelijk in 2012 overleed. Het lied Im Abendrot van Franz Schubert hoor je in het eindshot van de documentaire Dietrich Fischer-Dieskau: Last Words.

Franz Schubert Im Abendrot, D799
Dietrich Fischer-Dieskau (bariton) Gerald Moore (piano)

19/10/2021 Werner Van Mechelen - sleutelplaat 2

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.