Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Twintigers: Bekijk het concert van Lennert Baerts

De Twintigers: Bekijk het concert van Lennert BaertsJazz

Twintiger Lennert Baerts stond op 15 april met zijn kwartet Anti-Panopticon in Studio Toots voor een opname in de reeks ‘de Twintigers’.

Lennert Baerts met Anti-Panopticon

Bekijk het concert op VRT NU

Anti-Panopticon bestaat sinds 2019 en heeft een internationale bezetting: naast Belgen Lennert Baerts (saxofoons en compositie) en Jesse Dockx (drums) zijn er ook twee Nederlandse bandleden Floris Kappeyne (piano) en Tijs Klaassen (bas).

Met Anti-Panopticon bracht Lennert in Studio Toots werk uit zijn vorig jaar verschenen CD ‘Channeling the Flood’, een titel die verwijst naar de overload aan informatie die wij allemaal dagelijks te verwerken krijgen.De vier musici van Anti-Panopticon vinden in de muziek een manier om die overvloed te kanaliseren.

Alle vier komen ze uit de jazz- en improvisatietraditie, maar ze laten zich ook graag inspireren door de hedendaagse klassieke muziek. De composities zijn allemaal van Lennert Baerts.

Sterke, eigentijdse jazz, op donderdag 29 april om 20.00 u in Klara Live of achteraf op VRT NU.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Geertje De Ceuleneer / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

De Twintigers

Door de coronacrisis blijft vandaag een talentvolle generatie achter zonder publiek of podium. Voor hen willen we een extra inspanning leveren.

In het kader van onze twintigste verjaardag laten we de luisteraars vanaf volgende week kennismaken met twintig veelbelovende twintigers in De Twintigers