Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Twintigers: Bekijk het concert van Ellen Wils

De Twintigers: Bekijk het concert van Ellen WilsKlassieke muziek

Een mezzosopraan is al een zeldzaam en dus gegeerd stemtype, maar de veelzijdigheid van Ellen Wils is opmerkelijk en indrukwekkend. Ook in het liedrecital dat ze samen met pianiste Maya Dhondt gaf voor Klara Live.

Ellen Wils

Bekijk het concert op VRT NU

Ellen Wils zingt zowel oude muziek, liederen, cabaret als modernere muziek, ze componeert zelf en houdt van muziektheater als performer en maker. Voor Klara Live stelt Ellen Wils samen met pianiste Maya Dhondt een uitermate gevarieerd programma voor, opgenomen in Studio Toots op VRT.

In een gesprek met presentatrice Sylvia Broeckaert licht ze haar keuzes toe. 

Ellen Wils toont telkens een ander aspect van haar expressie en zangkunst in liederen van Kurt Weill, Cinco Canciones Negras van Xavier Montsalvatge naast eigen werk, chanson en het aangrijpende gebed Abboen van de Nederlandse componist Fant de Kanter. Hij gebruikte hiervoor de oude Aramese versie van het Onze Vader.

Ellen Wils is alweer een naam om te onthouden.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.