Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Twintigers: Bekijk het concert van Emmy Wils

De Twintigers: Bekijk het concert van Emmy WilsKlassieke muziek

Pianist en Twintiger Emmy Wils heeft een bijzondere interesse voor eigentijdse muziek. Ook in haar concert in Studio Toots komt die voorliefde tot uiting met werken van Wim Henderickx, Michael Nyman en Jean-Luc Fafchamps.
Emmy Wils achter de piano©VRT

Emmy Wils

Bekijk het concert op VRT NU

Ze treedt zowel solo op als in duo, want kamermuziek is één van haar andere grote liefdes. Samen met saxofonist Maarten Vergauwen vormt ze het duo Koi Collective, inderdaad naar de vis die tegen de stroom in zwemt. De 'Twee nocturnes' van Wim Henderickx (saxofoon en piano) sluiten volgens Emmy Wils perfect aan bij de persoonlijkheid van de componist. En Jean-Luc Fafchamps begint en eindigt het programma: Emmy Wils start solo met zijn ‘Back to the sound’, het plichtwerk voor de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2010. En met Fafchamps’ ‘Decalcomanie’ (volledige titel is eigenlijk Decalcomanie de Reich et Ligeti avec Piazzola en surimpression), een obsessief en virtuoos werk, eindigt het Koi Collective het concert.
Maar Emmy speelt niet enkel hedendaags repertoire: ook ondermeer Peter Benoit en Johannes Brahms staan op het programma. En zo krijgen we een afwisselend geheel met een zeer persoonlijk en origineel repertoire.

Sylvia Broeckaert had een gesprek met Emmy Wils, voorafgaand aan het concert.

Klara Live, donderdag 10 juni, 20.00 u. Achteraf te bekijken op VRT NU.

 

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Geertje De Ceuleneer / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

De Twintigers

Door de coronacrisis blijft vandaag een talentvolle generatie achter zonder publiek of podium. Voor hen willen we een extra inspanning leveren.

In het kader van onze twintigste verjaardag laten we de luisteraars vanaf volgende week kennismaken met twintig veelbelovende twintigers in De Twintigers